Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У сфері сільського господарств фахівці виявили 107 працівників, які працювали без укладання трудового договору на Херсонщині

Херсонщина – регіон з добре розвиненим сільськогосподарським виробництвом. Територія області займає майже 2 млн. га сільськогосподарських угідь, що є найбільшою площею орних земель в Україні. Практика минулих років показала, що багато підприємців сільськогосподарської сфери використовують незадекларовану працю, окрім того, самі роботодавці не завжди зареєстровані як суб’єкти підприємницької діяльності, чим порушують вимоги законодавства України.

Сфера сільського господарства визначена Головним управлінням Держпраці у Херсонській області, як одна з найризикованих сфер використання праці неоформлених працівників.

На виконання розробленого спільно з соціальними партнерами плану заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік у вказаній сфері проведена інформаційно-роз’яснювальна робота з питань додержання вимог законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин, якою охоплено майже 300 суб’єктів господарської діяльності, та набирає обертів інспекційна кампанія, яка розпочалася з травня поточного року.

У Головному управлінні Держпраці у Херсонській області обговорено проміжні підсумки інспекційної кампанії, проаналізовано досягнуті показники по суб’єктному складу, визначено подальші напрями в реалізації поставлених завдань.

Так, за результатами двох тижнів активних перевірок інспекторами праці виявлено  107 працівників, які працювали без укладання трудового договору.

Порушникам трудового законодавства внесено приписи про усунення виявлених порушень та попередження.

На виконання вимог приписів підприємці повинні прийняти на роботу всіх своїх працівників офіційно, як того вимагає трудове законодавство України.

Тож, очікуємо на зростання кількості застрахованих осіб.

«Неукладений трудовий договір – це можлива короткострокова вигода, яка (як свідчить практика) в подальшому тягне за собою низку проблем як для самого працівника так і для роботодавця. Вкотре закликаємо роботодавців не намагатися обійти законодавство, а пам’ятати, що стабільні конкурентні переваги забезпечить лише легальна зайнятість» зазначила перший заступник начальника  Головного управління Держпраці у Херсонській області Яна Скуратовська.

ГУ Держпраці у Херсонській області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН