Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На полі Херсонщини виявлено 38 нелегальних працівників у сфері сільського господарства

Враховуючи специфіку регіону найбільші ризики «тінізації» ринку праці зосереджені у сфері сільського господарства, до якої залучаються працівники на сезонні роботи, без оформлення трудових відносин.

Так, на одному із сільськогосподарських угідь Бериславського району Херсонської області інспектором праці виявлено 38 осіб, які виконували роботи з окультурювання пагонів полуниці.

В ході проведення інспекційного відвідування було з’ясовано, що дані особи виконують роботи на користь фізичної особи без належного оформлення із ними трудових відносин. При цьому фізична особа, яка послуговувалась працею неоформлених працівників, не зареєстрована як суб’єкт підприємницької діяльності.

За результатами контрольного заходу фізичній особі внесено припис на усунення виявлених порушень. Матеріали інспекційного відвідування будуть передані до державної податкової служби та правоохоронних органів для вжиття заходів в межах наданих ним повноважень.

Зокрема, за результатами проведеного заходу контролю перший заступник начальника Головного управління Держпраці у Херсонській області Яна Скуратовська зазначила: «Закликаємо фізичних осіб, які не зареєстровані як суб’єкти господарювання в державних органах, оформити підприємницьку діяльність у відповідності до вимог чинного законодавства, а  з працівниками укладати трудові договори. Лише той  працівник, який працює за умовами трудового договору є соціально захищеним!»

ГУ Держпраці у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН