Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонському державному університеті відбулось засідання Вченої Ради

Робочий тиждень розпочинаємо із засідання Вченої Ради Херсонського державного університету. Дякую голові Вченої Ради Володимиру Олексенко за якісне попереднє відпрацювання усіх питань порядку денного, що дало змогу оперативно провести засідання, ухваливши низку дуже важливих рішень.

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та люди сидять

Впевнений, колеги оцінили зміни, які відбулися у 256-й аудиторії: встановлено сучасне освітлення, посилено проєкційну систему. Все це потрібно для роботи та покращує інфраструктуру університету.

Перший проректор ХДУ Сергій Омельчук доповів про затвердження Плану-графіку підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників університету на 2021/22 н.р., затвердження складу редакційних колегій наукових видань університету та включення їх до реферативних і наукометричних баз даних, надання науковим виданням грифу затвердження Вченої ради ХДУ. Присутнім було запропоновано затвердити форму документа про здобуття ступеня вищої освіти доктор філософії. Тож вже дуже скоро будемо вручати дипломи нашим науковцям.

Про результати акредитації освітніх програм у ІІ семестрі минулого навчального року доповіла керівниця відділу забезпечення якості освіти Анастасія Бистрянцева. В університеті проходило 26 акредитацій освітніх програм, по 24 – вже є рішення Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти. Тож дуже важливо провести детальний аналіз усіх зауважень та рекомендацій експертів, щоб врахувати їх у подальшій роботі та під час удосконалення діючих освітніх програм. Адже вже у жовтні в університеті стартують 4 акредитації освітньо-наукових програм ІІІ освітньо-наукового рівня.

Про внесення дуже важливих змін до Порядку оцінювання результатів навчання здобувачів вищої освіти в Херсонському державному університеті доповіла проректорка з навчальної та науково-педагогічної роботи Дар’я Мальчикова. Ми, враховуючі наявні повноваження та законодавчі нюанси, розпочинаємо революційні зміни, які стосуються надання можливості людині в часі, просторі, фінансових ресурсах навчатися стільки, скільки вона потребує для реалізації власної освітньої траєкторії.

Про реалізацію програм щодо міжнародної академічної мобільності здобувачів доповіла проректорка з інноваційної, міжнародної, інвестиційної та науково-педагогічної роботи Наталія Кушнір. Вітаємо 18 наших студентів, які протягом першого семестру будуть отримувати освіту у університетах інших країн. Це розширення можливостей! Так, на навчання до Поморської Академії у м. Слупськ (Республіка Польща) направлені 9 студентів; на навчання за Програмою «Подвійні дипломи» до Поморської Академії у Слупськ – 4 студенти; на навчання до Університету Альпен-Адрія (м. Клагенфурт, Австрія) – 3 студенти університету.

Сьогодні ми затвердили Положення про парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення «Ботанічний сад Херсонського державного університету». Документ пройшов усі етапи погодження з місцевою владою. З цього питання доповів проректор з фінансово-господарської частини та науково-педагогічної роботи Максим Вінник.

Також члени Вченої ради обговорили питання підготовки Херсонського державного університету до участі у Міжнародній науково-практичній конференції «Інформаційно-комунікаційні «ІКТ у галузі освіти, дослідження та індустріальні додатки: інтеграція, гармонізація та трансфер знань» (ICTERI), що відбудеться 28 вересня. Зазначимо, що ХДУ є одним із засновників конференції.

Проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов розповів про формат та підготовку до відзначення Дня знань – 1 вересня та запросив всіх присутніх на урочистий захід, який розпочнеться на головній площі ХДУ об 11:00.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН