Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У регіональних вишах підбивають підсумки вступної кампанії-2021

Ректор ХДУ підбив попередні підсумки вступної кампанії, акцентуючи на наступному:
За результатами 10 днів прийому заяв маємо доволі оптимістичні прогнози.
У порівнянні з минулим роком дещо менше заяв. На бакалаврат – 3425 заяв на денну форму + 269 на заочну проти 3723 и 320 у минулому році відповідно. Додаємо ще 307 заяв проти 200 у минулому році на старші курси. Маємо загалом 4001 заяву на бакалаврат, 875 заяв до магістратури (проти 4243 та 955 у 2020 році відповідно).
Якщо аналізувати середній бал, розподіл заяв по факультетам та визначений перший пріоритет, то ситуація виглядає добре. Це результат великої командної роботи проректорів, деканів, науково-педагогічного складу, співробітників відділів та служб, приймальної комісії університету.
Декілька висновків:
– абітурієнти прагнуть вступити до закладів вищої освіти трьох міст – Києва, Львова та Харкова. З 1 мільйона 37 тисяч поданих заяв майже третина – до столичних навчальних закладів, майже 123 тисячі до Львова, 133 тисячі – до Харкова. Така тенденція свідчить навіть не про стан вищої освіти в регіонах, а про відсутність балансу з точки зору розвитку людського капіталу. Молодь катастрофічно полишає Херсонщину, яка по всіх позиціях на останніх місцях загальнодержавних рейтингів. Якщо держава не змінить свою політику стосовно освіти в регіонах, якщо місцева влада не зробить розвиток людського капіталу головним пріоритетом, то матимемо катастрофу. В ситуації з Херсонщиною, коли поряд анексований Крим, – це вже питання безпеки;
– до закладів вищої освіти Херсонської області, за даними ЄДЕБО, подано 8325 заяв абітурієнтів, які мають повну загальну середню освіту. Приємно, що беззаперечним лідером у абітурієнтів серед університетів регіону є Херсонський державний університет (дивіться таблицю). Про довіру свідчить той факт, що першим пріоритетом наш заклад визначили вже 653 абітурієнти.
Чекаємо на оригінали документів, шановні вступники!
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН