Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Письменник Віктор Вальд претендує на звання Почесного громадянина Херсона

Підтримати кандидатуру цього письменника закликає депутатів херсонська журналістка Євгенія Вірліч:

– Щороку у Херсоні розгоряються …. суперечки навколо звання Почесного громадянина Херсона. Як людина, яка вже кілька років моніторить і подає на отримання звання, думаю, маю право висловитись.

Почесний громадянин Херсона – це людина, якою пишаються містяни. Хтось може знати, хтось не знати, але якщо розповісти про людину, вона має викликати повагу. Це не звання за багаторічні досягнення на робочому місці – для цього є інші звання: заслужений юрист, заслужений економіст, заслужений артист і т.д. Це трошки інше: це коли ти все життя працюєш над чимось, а ще окрім того робиш щось видатне для міста.
Минулого року я подавала на отримання звання Віктора Михайлова (Віктор Вальд). Тоді до депутатів не дійшло, що ж такого видатного він зробив для Херсона. Ну читати просто багато хто не вміє, тому і не дійшло. Цьогоріч Віктора Михайлова також подали на отримання звання – і я дуже сподіваюсь, що він його отримає: в новій каденції, де читати вміє принаймні більшість.

Це непересічна людина. Це письменник, який втім займається різними видами діяльності, а окрім того пише. Пише на історичну тематику і так, що виграв три перших премії престижного літературного конкурсу в Україні “Коронація слова” у 2017 році. Такого досягнення немає ні в кого – лише в одного херсонського письменника Віктора Вальда, він же Віктор Михайлов.

Якщо ви пошукаєте історичну художню літературу про Херсонщину українською мовою, ви, скоріш за все, одним із перших знайдете Віктора Вальда. Віктор Вальд – це людина, яка окрім основної роботи пише. І пише так, що збирає премії і нагороди, розповідає школярам про історію Херсонщини та робить ще багато чого, що зацікавлює мешканців регіону саме у вивченні нашої української історії. Коли під час “Книгомандрів”, які проводила Херсонська обласна бібліотека для юнацтва імені Бориса Лавреньова, він розповідав про свої твори, його захоплено слухали люди різного віку. Зараз подає на звання його Херсонська централізована бібліотечна система. Кожного разу, коли Віктор презентує, він збирає повні зали.

Давайте цінувати видатних людей за їхнього життя, а не шкодувати, що не встигли оцінити……

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН