Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Американський письменник Чарлі Маріно дарує свою колекцію Херсонському Художньому Музею

У відповідь на масове розграбування Херсонського Художнього Музею російськими окупаційними силами, люди з усього світу почали пропонувати дарувати свої власні твори мистецтва музею, щоб відновити його колекцію. Серед них американський письменник Чарлі Маріно, який зробив вкрай неочікувану та фантастичну пропозицію.

Інформацію про це опублікував Херсонський Художній Музей у Фейсбук.
Письменник написав лист до музею, в якому висловив свою підтримку та вказав своє бажання допомогти відновити колекцію.

“Ви, можливо, читали про грабіж Херсонського Музею Мистецтв російськими загарбниками, коли стало ясно, що сміливі герої України відштовхнуть їх від цього спустошеного міста,” – йдеться в листі Маріно. “Я вирішив, як давній любитель мистецтв, пожертвувати кілька творів з моєї скромної колекції Херсонському музею.”

Маріно запропонував іншим приєднатися до його ініціативи, пообіцявши відправити в Україну кілька значних творів мистецтва зі своєї власної колекції. Це включає в себе голландську олійну живопис на дереві 1700-х років від Кемпа, акварель американського митця С.Н. Ітона, пару робіт на пергаменті від Лі, пастельний портрет молодої славянки від українського художника та кілька інших маленьких та унікальних творів.

Возможно, это художественное изображение (2 человека)
Можливо, це витвір мистецтва

Маріно закликав шанувальників мистецтва усього світу долучитися до цього почину, пожертвувавши твори з власних колекцій: “Не могли б ви приєднатися до мене, після того як вторгнення буде придушено і мир знову пануватиме в вільній Україні, відклавши той чи інший твір, який у вас є? Будьте частиною однієї з найбільш благородних якостей нашого виду – догляду, збереження та поширення краси.”

Письменник також надав контактну інформацію музею для тих, хто хоче долучитися до його ініціативи. “Коли настане час, ви можете зв’язатися зі мною в Інтернеті, якщо я ще буду між вами, або безпосередньо з директором музею в Херсоні та її персоналом,” – написав він.

Цей гуманітарний жест підтверджує, що незважаючи на деструктивні дії війни, мистецтво і краса можуть знову розцвісти з підтримки глобальної спільноти. Чарлі Маріно, чий профіль на Амазоні закінчується гаслом “Слава Україні”, демонструє, що людяність і співчуття можуть перетворити руйнації війни на сподівання та відродження.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН