Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Всеукраїнському спортивному форумі взяв участь керівник коледжу з Херсонщини

На базі Національного університету фізичного виховання і спорту України пройшов форум-виставка «Здорові діти – здорова нація. Інновації в фізичній культурі», — повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на соцмережі.

Херсонський фаховий спортивний коледж, як ніхто знає, що в теперішніх умовах повсюдної гаджетизації відібрати здорових дітей для занять професійним спортом дуже важко. Тому питання запровадження інноваційних методик в практику діяльності ЗЗСО, співпраця з активними парками, громадами є дуже актуальним.

Директор Херсонського фахового спортивного коледжу Валентин Сух зазначив: «Складові спорту — це спортивна інфраструктура, кадровий потенціал, але найголовніше — філософія, яку нам варто змінити. Йдеться про культуру занять спортом. Я багато разів бував у країнах Євросоюзу — там не модно не займатися спортом, молодь веде активний спосіб життя. Тому я вдячний за цю зустріч і впевнений, що ми на шляху до змін». 

Цікавою і пізнавальною була дискусія з заступником Міністра освіти і науки України Артуром Селецьким та шоуменом і автором проєкту JuniorZ Олександром Педаном.

Артур Селецький прокоментував: «Ми плануємо створити платформу саме для вчителів фізичної культури, яка міститиме досить багато відео- та текстових матеріалів. Ми хочемо, щоб здобутки наших дітей зберігалися, а в майбутньому впливали і на вступ в університет. До мене часто приходять з Федерації і говорять, що в дитячому спорті все добре, а після U-15 починається біда. Адже стартує підготовка до ЗНО. Тому ми зараз повинні зробити так, аби здобутки наших дітей впливали на вступ до вищих навчальних закладів. На жаль, Міністрство фінансів не виділило нам кошти, але ми продовжуємо боротися і за спорт-інвентар, і за ноутбуки для кожного вчителя. Я маю надію, що нас почують і розпочнуться зміни на краще». 

Дискутували про різне: про здоров’я дітей, про кошти на обладнання, про методи зацікавлення дітей спортом.

Олександр Педан розповів про проєкт JuniorZ : «Ми запровадили премію «Найкращий вчитель фізкультури JuniorZ», яка спочатку була розділена між двома чудовими вчителями з Херсонської та Хмельницької областей. Вони отримали по 15 тис. грн. Вчителі з’явилися в нагородженні щорічної національної премії для вчителів-агентів освітянських змін «Global Teacher Prize Ukraine». Сьогодні в громадській організації JuniorZ можуть допомагати вчителям, робити колаборації з Міністерством освіти і науки України».

Сподіваємося, що в суспільстві відбудуться позитивні зміни в галузях спорту та фізичної культури.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН