Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбулося урочисте підняття Державного Прапора України (відео)

Херсон сьогодні доєднався до всієї України, де одночасно у всіх містах проходила церемонія підняття прапора.

Сергій Козир, голова Херсонської облдержадміністрації, привітав херсонців: “Повага до країни, до прапору- це є наш пріоритет. В цей день хочу побажати всім нам показувати свій патріотизм, не висловлюваннями, а саме вчинками до суспільства та країни!”.

Свято Державного Прапора в Україні встановлено «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України», згідно з Указом Президента від 23 серпня 2004 року. Згодом, у 2009 році було внесено зміни до указу, й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Відбулось цього дня нагородження тих хероснців, жителів області, які своєю працею зробили внесок у розбудову незалежної Ураїни. Цього року для урочистого підняття прапора обрали нове місце – на кільці майданчика шляхопроводу, який зводиться і повинен з’єднати два мікрорайони міста – ХБК та Таврійський, перший з’їзд шляхопроводу заплановано на 24 серпня, на 18 годину.

Павло Павліш, народний депутат України від політичної партії «Слуга Народу», приєднався до привітань: “ У День Незалежності України буде відкрито першу чергу мостоперехоуд ХБК- Таврійський. Я запрошую всіх херсонців взяти участь у цій знаковій події. Ми чекали на це багато років! Зі святом Державного Прапора України!”.

Мостоперехід нині входить до програми Президента України «Велике будівництво. Введення його в експлаутацію змінить транспортну логістику Херсона.

Фото: Лідія Григор’єва

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН