Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині реалізується програма Президента України «Велике будівництво»

На Херсонщині проходить реконструкція та капітальний ремонт мостів та будівництво шляхопроводу у Херсоні у рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Народний депутат України Павло Павліш зазначив:

«Велике будівництво — це один із найважливіших проєктів, яким опікується Президент України Володимир Зеленський. Ми, як народні депутати, приділяємо цьому багато уваги і слідкуємо за тим, щоб роботи виконувалися належним чином, якісно та вчасно, було фінансування з державного бюджету. Проїхавшись регіоном, ми бачимо багато відремонтованих ділянок доріг. Одне з важливих завдань — те, що не виконувалося більше 30 років — відновлення мостів в різних районах області, а також найважливіше для Херсона — це будівництво шляхопроводу, який з’єднає ХБК й Таврійський мікрорайони.

На всіх об’єктах можна побачити чимало техніки та використання новітніх технологій, а темпи реконструкції мосту через Північно-Кримський канал взагалі вражають. Нині на завершальному етапі бетонні роботи і на мосту автомобільної дороги Станіслав – Білозерка, що на межі з Миколаївською областю».

Нині на Херсонщині капітально ремонтують мости за напрямками: Чаплинка — Новотроїцьке – Рикове, Мала Лепетиха – Верхній Рогачик, Давидів Брід – Калинівське, Станіслав – Білозерка (на межі з Миколаївською областю), а також один міст, який з`єднує Нову Каховку та Таврійськ, реконструюють.

Голова Таврійської територіальної громади Микола Різак коментує:

«Міст через Північно- Кримський канал вже 30 років перебував у аварійному стані. Дуже тішить, що нарешті його реконструюють. Я в захваті від ходу робіт».

Начальник Служби автомобільних доріг в Херсонській області Микола Савченко підкреслив:

«Відновлений міст через канал буде сучасним, прослужить людям багато років. Збільшена пропускна здатність, габарити мосту».

У Херсоні городяни уважно спостерігають, як йде будівництво шляхопроводу по Бериславському шосе, об’єкт інфраструктурно важливий для розвитку Херсона.

«Коли я обирався як народний депутат, це було одне з моїх пріоритетних завдань, аби до кінця нашої каденції цей мостоперехід зафункціонував. Ми доклали багато зусиль, щоб цей проєкт був включений до програми Президента України «Велике будівництво». Ми очікуємо до Дня незалежності вже відкриття першої черги», – прокоментував народний депутат України Павло Павліш.

Це вперше за стільки років незалежності України інвестуються серйозні кошти у дороги і мости.

«Але на цьому ми не зупиняємося. Також зараз ми обговорюємо ремонт історичних пам’яток Херсона, роботи над якими ми маємо також розпочати в цьому році. Ми розуміємо, що наше майбутнє неможливе без історії. Рух вперед відбувається з огляду на історичні події», — прокоментував журналістам «Українського півдня» народний депутат України Павло Павліш.

Поділитись публікацією

Один коментар

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН