Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

147 км автошляху на різних ділянках відремонтовано цього року Службою автомобільних доріг у Херсонській області (відео)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь».

У 2021 році за амбітним планом Укравтодору в регіоні реконструйовано великий міст через Північно-Кримський канал та ремонтується 147 км доріг державного значення. Служба автомобільних доріг в Херсонській області працювала на таких напрямках, про які розповів начальник Служби Микола Савченко: «На сьогоднішній день завершені роботи на ділянках доріг на протяжності 140 км, на 7 км ще ведуться ремонтні роботи. По основним напрямкам роботи в 2021 році, перш за все, було відремонтовано автомобільну дорогу М-14, курортний напрямок Т-22-16 Гола Пристань-Залізний Порт».

Особливу увагу в 2021 році приділено ремонту дороги державного значення Р-47 Херсон-Нова Каховка-Генічеськ, яка є одним з основних курортних напрямків до узбережжя Азовського та Чорного морів, а також до перлини степів Херсонщини — біосферного заповідника «Асканія-Нова», під’їзд до якого відремонтовано поточним середнім ремонтом. Микола Савченко зазначив: «Ми завершили роботи на даній ділянці до осені, майже на кінець курортного сезону. Я думаю, що з 2022 року, коли будуть виконані і завершені роботи по всій протяжності Р-47, в тому числі на відрізку від села Чкалове до Асканії, туристи і всі водії будуть задоволені».

Виконують підрядні роботи на цьому напрямку такі компанії: «Альтком», «Автострада», ПрАТ «Хмельницке ШБУ №56» та «РОСТДОРСТРОЙ». Микола Савченко розповів: «Компанії мають сучасну техніку, сучасні асфальтобетонні заводи, мають свої потужності і виконують роботу згідно з термінами».

Відрізок ділянки до Асканії-Нової має велике значення, бо це імідж області. Голова Асканійської територіальної громади Вадим Поліщук прокоментував: «У 2020 році був реалізований масштабний проєкт в рамках програми Президента України «Велике будівництво», а саме капітально відремонтована дорога, яка з’єднує селище Асканія-Нова і Чкалове. Це напрямок з моря. Ми сподіваємося, що в наступному році ми відчуємо результати цієї роботи. У нас буде збільшення туристичного потоку, тому що в останні роки люди відмовлялися їхати в даному напрямку, бо це було вкрай небезпечно. Дорога була вся в ямах».

За напрямком Р-47 відбулася реконструкція мосту через Північно-Кримський канал. Виконувала роботи підрядна організація «Альтком». Нині це міст, який відповідає всім сучасним вимогам і навантаженню. Микола Савченко прокоментував: «Цього року була повністю виконана реконструкція даного мосту. Після завершення робіт науково-дослідний інститут провів випробування даної штучної споруди під максимальним навантаженням. Наразі розрахункове навантаження складає 85 тон».

Ще один мостовий перехід оновлюється на відрізку Р-47 через річку Вірьовчина на в’їзді до Херсона. Капітальний ремонт — за компанією «Автострада», яка використовує новітні технології. Начальник дільниці мостового підрозділу по Херсонській області ТОВ «СП «Автострада» Олександр Бойко розповів: «В проєкті цього мосту передбачена заміна проїжджої частини, заміна перехідних плит, бар’єрного огородження, встановлення нових деформаційних швів, що буде забезпечувати плавний переїзд по мосту. Також відновлюються конуси опор, що надасть естетичного вигляду мосту. Буде встановлено нове перильне огородження, по мосту будуть влаштовані великі тротуари для проходу пішоходів, також буде нове асфальто-бетонне покриття. Проведемо ремонт прогонових будов і пофарбуємо їх в сірий колір , що надасть естетичного вигляду мосту. Асфальто-бетонне покриття складається з двох шарів асфальто-бетону: 6 см дрібнозернистого і 5 см верхнього шару ЩМА. Загальна товщина — 11 см».

Служба автомобільних доріг цього року успішно продовжила ремонт на напрямку Берислав-Мар’янське завдяки національній програмі Президента України «Велике будівництво». Тут виконується поточний середній ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Т-04-03 Берислав-Мар’янське Р-47. Виконує роботи підрядна організація «РОСТДОРСТРОЙ». Оновлення напрямку доріг Берислав-Мар’янське розпочалось з ремонту мостових переходів в 2019 році. А в 2021 році успішно продовжилось.

Микола Савченко розповів: «В 2016 році було багато нарікань, дорога була майже непроїзною. В першу чергу були спрямовані кошти на ремонт двох зазначених балок — Милівської та Новокаїрської. Після цього було розроблено проєктно-кошторисну документацію і плануємо виконати поточний середній ремонт на всій протяжності дороги. Сьогодні ремонт дороги виконаний майже на 80%».

Дорога Берислав-Мар’янське забезпечує транспортний зв’язок між Дніпропетровською та Херсонською областями. Цього року ремонтується 71,5 км доріг. Швидкому виконанню робіт сприяє наявність виробничих потужностей поряд з об’єктом. Микола Савченко наголосив: «Перехідний проєкт буде на 2022 рік. Впевнений, що до травня наступного року ми здамо роботи».

Змінився цього року і стан дорожнього покриття до міжнародного аеропорту «Херсон», на якому відбувається реконструкція теж в рамках «Великого будівництва». Відновлено в’їзд до Херсона. Потужно йде реконструкція продовження бериславського шосе на напрямку Р-47 Херсон-Нова Каховка-Генічеськ. Підрядні роботи виконує компанія «Автострада».

Начальник дорожньо-будівельної дільниці №11 ТОВ «СП «Автострада» Сергій Міронов прокоментував: «Там іде смуга поширення — асфальтована смуга. Її ширина — до 4 м. 21 см щебенево-піщаної суміші 070, 17 см щебенево-піщаної суміші 040, укріпленої цементом, а також на всю ширину — два шари асфальту : крупнозернистий щільний типу А завтовшки 16 см та 6 см».

Виробничі потужності знаходяться у селі Раденськ. До кінця року на Херсонщині збільшується і кількість асфальтобетонних заводів. Микола Савченко зазначив: «В колишньому Іванівському районі, в Сонячному є нові заводи. На кінець року вже шість сучасних заводів. Плануємо ще в наступному році додати ще два».

Служба автомобільних доріг у Херсонській області веде контроль якості виконаних робіт. Микола Савченко розповів: «Служба автомобільних доріг в Херсонській області є балансоутримувачем доріг державного значення, замовником виконання робіт, також ми виконуємо функції технагляду. В Служби автомобільних доріг є лабораторія, яка також контролює якість виконаних робіт».

За 2021-2022 роки планується повністю оновити напрям дороги Херсон-Нова Каховка-Генічеськ. Важливо, що підрядні компанії надають і гарантії на виконані роботи. Микола Савченко зазначив: «На штучні споруди — 10 років, покриття доріг — 5 років».

2021 рік — рік напруженої роботи дорожників, але автошляхи змінюються, а це безпека руху та інвестиційна привабливість Херсонського регіону.

Детальніше — у сюжеті телестудії «Український Південь»:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН