Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині проводять конкурс сувенірної продукції

10 серпня завершується прийом конкурсних робіт першого обласного конкурсу «Таврійський сувенір», присвяченого Дню Незалежності України. Про це повідомляє “Український південь” з посиланням на пресслужбу Херсонської обласної ради.

Нагадуємо, до участі у Конкурсі запрошуються майстри декоративно-ужиткового мистецтва Херсонської області, які працюють у напряму виготовлення сувенірної продукції в українському національному колориті або створюють вироби, що стилістично відповідають традиційним видам народних ремесел.

Конкурс проводиться у трьох номінаціях:

«Сувенір, що презентує місцеву громаду» (представлені роботи мають містити особливі ознаки приналежності до того чи іншого населеного пункту, символіки, характерні для громади географічні, історичні, туристичні особливості);

«Сувенір, що презентує Херсонщину» (представлені роботи мають містити регіональну (обласну) символіку, характерні для Херсонської області);

«Сувенір, що презентує Україну» (представлені у цій номінації роботи мають втілювати основні національні риси та ознаки у художньому вирішенні, які уособлюють культурно-історичну привабливість всього українського на міжнаціональному просторі).

Для участі у Конкурсі учасники надсилають свої роботи (вироби декоративно-ужиткового мистецтва) до Херсонського обласного Центру народної творчості (просп.Ушакова, 16, м. Херсон, 73000).

Кожна конкурсна робота має супроводжуватись етикетажем розміром 2х5 см із зазначенням: назви твору, техніки виконання, прізвища та місця проживання автора (громада, місто, село).

За бажанням авторів роботи можуть супроводжуватися презентаційними виступами, розповіддю про технологію виготовлення сувенірів або історією їх виникнення чи традиції.

Детальніше з умовами Конкурсу можна ознайомитися за посиланням.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН