Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У фермерських господарствах Херсонщини відновлюють зрошення

На полях фермерського господарства «Дубіна», яке обробляє землі в межах Токарівського старостинського округу, реалізовується масштабний проект із будівництва зрошувальної системи. Як розповів директор господарства Едгар Шамян, цю мету власники бізнесу поставили перед собою ще три роки тому. Спершу думали відновити стару насосну станцію, але згодом зрозуміли, що краще збудувати нову.

На розробку проекту витратили майже півтора роки. Щоб отримати необхідні дозволи, довелося повністю упорядкувати всю земельну документацію, на що також витратили чимало часу та зусиль.

Зібравши необхідний пакет документів та придбавши частину обладнання, у ФГ«Дубіна» взялися за реалізацію першого етапу проекту – прокладання центральної водопровідної труби діаметром 1200 мм. Протяжність цього трубопроводу складатиме сім кілометрів, довжина допоміжного трубопроводу розрахована в межах двадцяти кілометрів. Зрошенням заплановано охопити 2000 гектар землі.

Після реалізації проекту, окрім пшениці, ячменю, соняшника, ріпаку і гороху, у ФГ«Дубіна» планують вирощувати сою та кукурудзу. Але все це – у наступному році, адже будівництво водопровідної системи триватиме до трьох місяців, а сучасні зрошувальні установки з’являться на полях господарства лише навесні.

Сьогодні ФГ«Дубіна» обробляє близько 4000 гектар землі. Власники господарства – бізнес-партнери Едгар Шамян і Дмитро Фалько. 90% працівників господарства складають місцеві мешканці, які отримують офіційну заробітну плату та мають повний соціальний пакет. Керівництво ФГ«Дубіна» активно співпрацює з громадою, допомагає у вирішенні проблем благоустрою та соціальної сфери. Своїх пайовиків Едгар Шамян називає партнерами, адже переконаний, що лише взаємна зацікавленість у розвитку бізнесу може принести хороший результат. Із власниками паїв у ФГ«Дубіна» завжди вчасно розраховуються, ідуть назустріч у скрутних ситуаціях. Саме такий підхід допомагає уникати конфліктів і знаходити компромісні рішення. Дружні стосунки Едгар Шамян і Дмитро Фалько підтримують із іншими фермерами, котрі працюють на території Токарівського старостинського округу.

Будівництво зрошувальної системи – яскраве свідчення довготривалої перспективи роботи підприємства, адже це величезні інвестиції у майбутнє господарства і стабільний прибуток для власників паїв. До речі, останні, не поспішають продавати свої землі.

 “Придніпровська зірка”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН