Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Для приходу інвесторів на Херсонщині необхідно вирішити питання зі зрошенням

На міжнародному економічному форумі «Таврійські горизонти», який відбувся на Херсонщині 15 листопада, підписано 6 меморандумів.

Територія виноробного господарства князя П.М. Трубецького стала майданчиком міжнародного економічного форуму “Таврійські горизонти” за участі представників бізнесу, влади, міжнародних фінансових структур та інвесторів. Село Веселе, де розташовується «Шато Трубецького», нині увійшло до Новокаховської об’єднаної територіальної громади.

«Те, що економічний форум проходить у цьому господарстві, дуже важливо і знаково для нас. Інвестори, власники виноробного господарства роблять все для розвитку свого підприємства, а значить – для розвитку області. Це є сигналом для інвесторів – ми готові підтримувати з ними чесні стосунки», – підкреслив Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

Представники Європейського банку реконструкції та розвитку підтвердили підписаний раніше на інвестфорумі в Маріуполі меморандум про надання кредиту Херсонській області на будівництво мостопереходу в Херсоні й регіональних доріг. Голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Гусєв анонсував ще один спільний проєкт з ЄБРР з розвитку морської інфраструктури.

«Вже оголошено концесійний конкурс, який підготовлений командами Європейського банку, Міжнародної корпорації і Міністерства інфраструктури України. Ми очікуємо на потік інвестицій в розвиток морської інфраструктури нашої області. В тому числі й залучення коштів до Скадовського морського порту», – сказав Юрій Гусєв.

У роботі економічного форуму беруть участь бізнесмени, які є внутрішніми інвесторами. Для них це є майданчиком для обговорення стосунків із владою, налагодження контактів.

«Зараз існує високий рівень очікувань. Влада і Президент поки що мають підтримку. Вже час конвертувати її в реальні справи і покращити інвестиційний клімат, бо це одне з найсерйозніших стратегічних питань для України», – зазначив президент Всеукраїнської громадської організації «Український союз промисловців та підприємців» Анатолій Кінах.

«Є зміни у владі. Ми повернули завод, який у нас відібрали 10 років тому. Ще потрібно вирішити питання з монополією Держводгоспу, бо вода на півдні – ключовий ресурс. З 900 тисяч гектарів зрошувальних земель на Херсонщині залишилось 300 тисяч. Щоб прийшли інвестори, необхідно вирішити питання з поливом. Бо виростити пшеницю в Полтавській області – це одне, а на Херсонщині – в кілька разів дорожче. 1 гектар зрошення обійдеться в 2,5 тисяч доларів», – прокоментував голова правління компанії «Фрідом Фарм» Ілля Сегал.

Збільшити кількість зрошуваних полів можна за рахунок реалізації проєкту “Будівництво Каховської ГЕС-2”. Обласна адміністрація підписала меморандум про співпрацю з ПрАТ “Укргідроенерго”.

«Участь в економічних форумах такого рівня для мене як для голови об’єднаної територіальної громади є дуже важливою. З одного боку, форум представляє наш регіон для міжнародних структур інвестиційно привабливим, з іншого – відкриває можливості для співпраці місцевої влади з бізнесом для розвитку територій», – сказав голова Роздольненської ОТГ Вегандз Мясникян.

Також на економічному форумі були скріплені підписами меморандуми про співпрацю і партнерство з ТОВ “Агропорт Україна” (проєкту «Аграрний технопарк «Агропорт Південь»); з групою компаній AGROFUSION (будівництво комплексу з глибокої переробки томатів на території Чаплинського району); з ПрАТ “Чумак” щодо розвитку інвестиційної діяльності; з ТОВ “Міжнародна реабілітаційна клініка Козявкіна” (проєкт “Створення багатофункціонального реабілітаційного центру “nterMedicalEcoCity”) та з ТОВ “Озра інтернешнл трейдінг” (будівництво заводу з виробництва асфальтової суміші).

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН