Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Доходи об’єднаних територіальних громад Херсонщини суттєво зросли за минулий рік (Відео)

Торік доходи об’єднаних територіальних громад Херсонщини суттєво зросли. У деяких бюджетів місцевих громад їх дохідна частина зросла на 20%, у інших – збільшилася в рази.

Тільки одна ОТГ Херсонської області, за результатами 2019 року, недоотримала заплановані надходження через те, що крупний платник змінив своє місце реєстрації. Про це «Українському півдню» повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим.

Збільшення дохідної частини місцевих бюджетів відбулось за рахунок легалізації робочих місць.

«Майже 60% у структурі доходів об’єднаних територіальних громад займає податок з доходів фізичних осіб, який забезпечує прозора заробітна плата, легальні доходи і трудові відносини. Ми постійно проводимо зустрічі з керівниками місцевих громад, роз’яснюємо, як знайти резерви додаткових надходжень податків та зборів до їх бюджетів. Сьогодні керівники ОТГ зацікавлені у налагоджені конструктивного діалогу та дієвої співпраці з підприємцями регіону. Якщо бізнес бачить, що сплачені ними податки місцеві громади витрачають розумно і є від цього практичний результат, їх не треба переконувати працювати прозоро і сплачувати більше податків», – розповів Ігор Клим.

Заступник начальника ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі навів приклад позитивного досвіду роботи Щасливцевської сільської ради, яка отримує 40% всього туристичного збору по області, який ефективно використовує для розвитку інфраструктури на Азовському морському узбережжі Херсонської області.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН