Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські журналісти проінспектували каховське підприємство (Відео)

Соцпакет на підприємстві “ВВВВ”: від розвитку виробництва до покращення життя громади.

Виробник ТМ «Добра олія» та «Дар олія» цінує своїх робітників. Доставка на роботу транспортом підприємства, виплати за понаднормові години роботи, «нічні», «вечірні», премії за професіоналізм, сумісництво і наставництво, можливість навчатись у виші за кошти підприємства – такі умови роботи надає своїм працівникам товариство з обмеженою відповідальністю «ВВВВ», розташоване у Каховці.

На заводі з виробництва соняшникової олії офіційно працюють більше 100 робітників. Потенціал виробництва продукції на підприємстві – 300 тон за добу. Якісна продукція, яка реалізується на внутрішньому ринку і експортується до 55 країн світу. Стабільна робота підприємства базується на продуманій внутрішній соціальній політиці.

«Ми забезпечуємо доставку транспортом всіх працюючих, в тому числі іногородніх, у разі захворювання працівник може йти на лікарняний, при чому вартість обстеження і медикаментів компенсує підприємство за кошти страхового фонду. У нас проведена атестація кожного робочого місця, в залежності від умов праці, робітник може отримувати додаткові дні до відпустки і безкоштовно молоко. У нас працює система преміювання за професіоналізм, наставництво, сумісництво. Кожен охочий може отримати технічну спеціальність за рахунок підприємства», – розповів керівник ТОВ «ВВВВ» Артур Кузьменко.

Всі працівники «ВВВВ» офіційно працевлаштовані, фонд заробітної плати становить близько 1 мільйона гривень, тобто чверть мільйона виробництво сплачує по всіх податкових зобов’язаннях. Такої політики дотримуються на всіх підприємствах, які випускають продукцію під ТМ «Добра олія» та «Дар олія».

«Наші заводи працюють у Нижньосірогозькому, Білозерському та Каховському районах. Ми сплачуємо всі податки, всі працівники у нас офіційно працевлаштовані, у нас ніколи не було мінімальних заробітних плат. Ми цінуємо людей і робимо все для розвитку: надаємо можливість здобувати освіту, підвищувати свій кваліфікаційний рівень, стажуватись на різних підприємствах, надаємо соціальні пакети. Якщо керівник зацікавлений в тому, щоб вкладати кошти у безпеку і комфортні умови, то і працівники будуть захищені. Це – відповідальність керівника», – сказала співзасновниця підприємств з виробництва олії Вікторія Гавренкова.

На соціальний пакет можуть розраховувати лише офіційно працевлаштовані працівники. Тож, при прийомі на роботу людина має сама наполягати на легальних робочих відносинах.

«Наш месидж – тільки працюючи легально, працівник і роботодавець мають соціальний і юридичний захист. Близько 60% у структурі доходів об’єднаних територіальних громад займає податок з доходів фізичних осіб. Це – прозора заробітна плата, прозорі доходи і трудові відносини. Більше того, і підприємство, розвиваючись, покращує й інфраструктуру того населеного пункту, де знаходиться. За останні роки суттєво змінилось життя в громадах, де голови зацікавлені і сприяють розвитку підприємництва», – сказав заступник начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим.

Зараз податківці проводять «місячник легалізації трудових відносин та трудової діяльності», у рамках якого проводять зустрічі з представниками бізнесу, найманими працівниками для роз’яснень, які ризики чекають на робітників і працедавців у разі, якщо трудові відносини не оформлені.

Журналісти “Українського півдня” побували на підприємстві і побачили його роботу на власні очі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН