Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині триває місячник з легалізації праці (Відео)

Найбільша кількість нелегалів зайняті на сезонних роботах в аграрній та рекреаційній галузях економіки Херсонщини. Зараз податківці проводять «місячник легалізації трудових відносин та трудової діяльності», у рамках якого проводять зустрічі з представниками бізнесу, найманими працівниками для роз’яснень, які ризики чекають на робітників і працедавців у разі, якщо трудові відносини не оформлені. Заступник начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній республіці Крим та м. Севастополі Ігор Клим розповів про наслідки неофіційних трудових відносин.

«Ми маємо дуже багато скарг і від робітників, і від працедавців, яких влаштовують неоформлені відносини до певного моменту. А потім починаються скарги, невиплати, крадіжки, нещасні випадки, в яких вони звинувачують один одного. Наш месидж – тільки працюючи легально, працівник і роботодавець мають соціальний і юридичний захист», – сказав Ігор Клим.

Спільно з Нацполіцією та підрозділом Трансбезпеки податківці проводять роботу з виявлення таксистів-нелегалів. Складається протокол про адміністративну відповідальність,відповідно до ч. 1 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення за діяльність без державної реєстрації, яка передбачає розмір адміністративного штрафу у сумі від17000 до 34000 гривень. Лише у половині справ суди визнають діяльність таксистів незаконною.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН