Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині перевіряють дотримання вимог трудового законодавства (Відео)

У кінці січня – на початку лютого податківці спільно з співробітниками Держпраці проінспектували близько 160 суб’єктів господарювання Херсона й області на дотримання вимог трудового законодавства. Перевірялись підприємства торгівлі, надання послуг і громадського харчування. У ході перевірок виявлені 20 працівників, які не були офіційно оформлені. Такі проміжні результати місячника легалізації трудових відносин, який проводить державна податкова служба та обласне управління Держпраці. Про це співробітники двох відомств розповіли у студії «Українського півдня».

У рамках місячника легалізації найманої праці проведена широка інформаційна кампанія з роз’яснення трудового законодавства.

«Податківці проводили зустрічі та семінари з керівниками та бухгалтерами підприємств, студентами трьох херсонських вишів, щосуботи у соцмережах провідні фахівці роз’яснюють нововведення податкового законодавства і легалізації трудових відносин, також консультацію можна отримати в Центрах обслуговування платників податків та за телефоном «гарячої лінії»: 42 – 76 – 74», – розповіла заступниця начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній республіці Крим та м. Севастополі Наталія Невдах.

Спільно з управлінням Держпраці були проінспектовані у Херсоні більше 800 суб’єктів господарювання, а в області – близько 6 тисяч працедавців щодо офіційного працевлаштування робітників. У 85 випадках зі ста всі наймані працівники були оформлені за вимогами законодавства. Для платників єдиного податку ще поки діє пільга на штрафи за нелегалів, а для платників за загальною системою, суми штрафів сягають сотень тисяч.

«З 2 лютого були внесені зміни у закон. Підприємцям, які сплачують податки за спрощеною системою, при першому виявленні неоформлених працівників, робиться попередження. Якщо ж за два роки ситуація не змінюється, то штраф за таке порушення становить 10 мінімальних зарплат. У платників, які сплачують за загальною системою, таких пільг немає, вони сплачуватимуть 30 мінімалок за таке порушення», – прокоментувала начальниця управління з праці Головного управління Держпраці у Херсонській області Світлана Марієнчук.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН