Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Виш у Новій Каховці вирішив надати студентам з малозабезпечених родин персональну комп’ютерну техніку (Відео)

Про сучасний стан та виклики сьогодення до системи вищої освіти, реалії дистанційного навчання й можливості Університету «Україна» у 2020 році розповідає ректор Новокаховського гуманітарного інституту Георгій Іванович Севрюков.

– Безсумнівно, пандемія коронавірусу, що поширилася світом навесні цього року, змінила не тільки життя кожного з нас, але й поставила низку нагальних питань, від розв’язання яких залежить майбутнє цілих поколінь. Я цілком розумію хвилювання й турботу українських родин, в яких є діти-школярі, випускники чи навіть студенти. Адже в умовах невизначеності й всеохоплюючої кризи, все частіше на порядку денному батьківських розмов постають роздуми на кшталт: що робити на випадок чергової хвилі епідемії восени (адже чимало експертів прогнозують посилення карантинних обмежень разом з початком нового навчального року); як «пережити» вступну компанію цього річ; яким чином опанувати онлайн-навчання та забезпечити високі результати освітнього процесу для дітей з регіонів? І тут я, як очільник закладу освіти, маю підтвердити той факт, що хвилювання батьків не є марними. Навряд чи восени система освіти повернеться до тих форм і методів, якими користувалася до пандемії. Реформи неминучі та стратегічно важливі, тож ми маємо бути до них готові.

І в даному аспекті я можу впевнено стверджувати, що Новокаховський гуманітарний інститут є найдосвіченішим закладом вищої освіти Херсонщини, який з 2011 року імліментує постулати дистанційних технологій навчання в освітній процес. Майже десятирічний досвід флагманського опанування онлайн-процедур обміну інформацією між студентською спільнотою й провідними вченими з усіх куточків України зробили нас найбільш дієздатними в умовах непередбачуваних обставин та географічних обмежень. Більше немає кордонів між столицею та регіонами, вирішено проблему доступу до іменитих науковців сучасності звичайних студентів з периферії – незалежно від соціального статусу та місця народження, шанс на найкраще навчання є у кожного.

Тому для нас криза сьогодення – це не стільки час випробувань і змін, скільки черговий стимул для проведення ще більш рішучих реформ та черговий крок до самовдосконалення. Ми й надалі синтезуємо найрізноманітніші форми отримання знань і сучасні технології, оптимальне поєднання яких може оцінити будь-хто з наших студентів.

Більш того, усвідомлюючи ті економічні втрати, з якими зіштовхнулися українські сім’ї в період нинішньої кризи, Новокаховський гуманітарний інститут прийняв безпрецедентне рішення – забезпечити студентів з малозабезпечених родин Херсонщини персональною комп’ютерною технікою, ноутбуками та планшетами.

Крім того, інститут дбає про фінансове благополуччя й добробут своїх студентів, надаючи можливість суттєво заощадити кошти. Для цього на постійній основі діють економічні програми «Приведи друга» (залучення до освітнього процесу свого товариша гарантує студенту знижку в розмірі 10% від вартості контракту), «Пільги для відмінників» (забезпечує знижку в оплаті за навчання для обдарованих студентів), а також можливість отримати розстрочку і відстрочку в платежах за контрактом для родин, що опинилися в скрутному фінансовому становищі.

Пандемія – ще не привід відмовлятися від мрії стати першокласним фахівцем в професійній галузі під керівництвом прогресивних та амбітних науковців нової генерації. Було б бажання навчатися, а Університет «Україна» завжди радо вам в цьому допоможе! Ми віримо в світле майбутнє нашої Батьківщини і щоденно крок за кроком будуємо його. Час дій настав!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН