Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні реформують бібліотечну систему? (Відео)

Це одне з резонасних питань на сьогодні в Херсоні. Артем Кияновський, депутат міської ради, який входить до складу комісії з питань освіти, охорони здоров’я, культури пояснив свою позицію про необхідність змін в бібліотечній системі Херсона кореспондентові «Українського півдня».

У бюджеті цього року скорочені видатки на утримання міських бібліотек, що неодмінно призводить до скорочення чисельності працівників книгозбірень. Артем Кияновський проаналізував діяльність бібліотек міста.

«У Херсоні 139 бібліотек – 35 міських, 19 – при вишах і шкільні книгозбірні. Якщо подивитись на розклад централізованої бібліотечної системи, то там є відділ комплектації. Не кожного року, але ж фонди поповнюються на 1 200 примірників. Питання: навіщо потрібні 6 осіб, щоб укомплектувати таку кількість книг? У всій системі з 35 бібліотек зареєстровані 81 тисяча користувачів, а книговидача становить 1 мільйон 700 тисяч на рік. При такій інтенсивності до бібліотек мала б бути черга, як у радянські часи за ковбасою. Так, у кращі часи можна було писати формуляри і почувати себе добре у бібліотеці, коли б не потрібно було закривати тубдиспансер і скорочувати медсестер у школах», – прокоментував Артем Кияновський.

Депутат профільної гуманітарної комісії вважає, що частину фондів міських бібліотек можна було б передати до шкільних бібліотек, деякі з них укрупнити.

Повний коментар Артема Кияновського дивіться у відео:

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН