Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні сьогодні відбувся запуск сучасного басейну (Фото)

Найбільший в обласному центрі професійний басейн зведений у Херсонському державному університеті. Сьогодні за участі представників громадськості, депутатів обласної ради, членів наглядової ради виші, журналістів та студентів відбувся запуск сучасного басейну.

Його будівництво відбувається за ініціативи народного депутата, обраного ректора ХДУ Олександра Співаковського та сприяння обласної ради. Зараз вже вкладено понад 12 мільйонів гривень державної субвенції на розвиток окремих територій та кошти бюджету області.

«Це – не об’єкт ХДУ, а об’єкт всієї громади Херсонської області. Вперше ми знайшли алгоритм дій з керівництвом обласної ради, державної адміністрації, з депутатським корпусом. Депутати створили програму, за якою і зведений басейн з дотриманням олімпійських стандартів. Мрія здійснилась! Ми збудували спортивний комплекс, де будуть займатись студенти, школярі, дитсадчата і проводитимуться змагання міського, обласного і національного рівня. Це об’єкт для всіх», – підкреслив Олександр Співаковський.

За рішенням вченої ради ХДУ, на 5,5 годин роботи басейну матимуть квоту студенти факультету фізичного виховання ХДУ й інших підрозділів, студенти інших вишів, учні міських шкіл та вихованці дошкільних навчальних закладів. Подбали і про людей з особливими потребами. Частина часу буде віддана під абонементи. Кошти від цих послуг спрямовуватимуться на обслуговування спорткомплексу.

Басейн має 6 доріжок по 25 метрів (2,5 м – ширина), 2 роздягальні та душову кімнату. Вже встановлені трибуни для глядачів і обладнані технічні приміщення з сучасним устаткуванням для очищення води і повітря. За місяць всі підготовчі роботи планують завершити. Офіційне відкриття найбільшого у Херсоні професійного басейну відбудеться на початку вересня.

Запуск басейну став черговим етапом у загальному розвитку інфраструктури університету, що відбувається в рамках послідовного втілення Стратегічного плану розвитку ХДУ на 2018-2023 роки. Протягом минулого навчального року в університеті вже відкрито спортивний майданчик зі штучним покриттям, сучасну медичну амбулаторію загального профілю, коворкінг-центр, відремонтовано спортивну залу, їдальню тощо.

Фото: Олександр Корняков

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН