Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі Херсонщини зможуть зайнятись медичним туризмом

Отримання планових медичних послуг за кордоном стало можливим після підписання меморандуму між Херсонським медичним центром «Taurt medical» та турецькою клінікою «УМУТ». Угода про співробітництво передбачає обмін досвідом між лікарями двох медичних закладів та проведення оперативних втручань у напрямках: онкологія, дитяча та пластична хірургія.

Медичний центр планування сім’ї «Taurt medical» організований 2017 року. За цей час скористались послугами закладу 32 тисячі родин. Співпраця з клінікою «УМУТ» розширить спектр послуг для жителів області й сприятиме обміну досвідом. 

«Це старт міжнародним стосункам між Україною та Туреччиною в налагодженні співпраці у медичній сфері. Цією угодою ми підтверджуємо факт, що ми готові поділитись досвідом. Ми із задоволенням зустрінемо українських лікарів та пацієнтів в клініці «УМУТ» в Анкарі. Це саме те, що називають академічним обміном досвідом», – сказав власник клініки Саліх Альпарслан Оздемір.

Херсонці й жителі області отримають доступ до світової практики надання медичних послуг за межами регіону проживання. Медичний туризм передбачає отримання високоякісної медичної допомоги за менші витрати.

«Одним з основних напрямків співпраці з турецькою клінікою стане онкологія. Це дуже важливо. Медичний заклад «УМУТ» проводить висококласні оперативні втручання з видалення злоякісних пухлин та надає якісну хіміотерапію. Другий напрямок – дитяча хірургія, чого немає в Україні. І третій – дуже популярна нині пластика. Як показує практика, у Туреччині це більш якісно і більш дешево за рахунок державної підтримки медичного туризму», – розповів головний лікар медичного центру планування сім’ї «Taurt medical» Олексій Герман. 

Медичний центр є приватним закладом, але ідея благодійності не чужа засновникам і колективу. Центр планування сім’ї відгукується на заклики громадських активістів і бере участь в благочинних акціях.

«Підписання меморандуму про співробітництво з турецькою стороною надає унікальні можливості дітям Херсонщини отримати міжнародний рівень медичного супроводу. Я вважаю це новим рівнем розвитку сфери охорони здоров’я не лише в Херсоні, а в Україні», – переконана голова громадської організації «Спілка жінок Херсонщини» Ірина Ніколаєва.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН