Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Олешківському лісі протягом трьох днів змагались юні туристи

8 кращих учнівських команд херсонських шкіл виборювали право представляти місто на обласному зльоті. Змагання проводить Центр позашкільної роботи Херсонської міської ради, який займається розвитком туристської роботи.

«Там, де ми йдемо походами, вивчаємо природу й історію того місця, збираємо краєзнавчий матеріал. Мета нашої діяльності – це популяризація туризму і залучення молоді до активних способів відпочинку, до вивчення рідного краю. Це виховує в дітях почуття патріотизму. На жаль, все це тримається на ентузіазмі керівників туристичних гуртків у школах. Щоб розвивати туристичний рух, необхідне фінансування. Для участі в таких змаганнях потрібні намети, спальні мішки для ночівлі, для проходження дистанції – спеціальне альпіністське спорядження. На перевезення і харчування дітей під час змагань теж потрібні кошти. Якби не спонсори, то все б це відбувалось за кошти батьків», – прокоментував методист Центру позашкільної роботи Херсонської міської ради Олексій Гунченко.

Цього року надали фінансову підтримку для того, аби змагання відбулись, дві громадські організації.

«Добродія» завжди підтримує розвиток спорту і заходи патріотичного виховання. Не вперше підтримуємо туристський рух серед школярів. Тому що наше завдання в тому числі – виховання у підростаючого покоління організованості, цілеспрямованості, бажання вивчати рідний край. І наша громадська організація є одним зі спонсорів. Ми надали продукцію від групи компаній з виробництва соняшникової олії та доставили яблука від агрофірми Солодухіна (від засновників Ігоря та Сергія Давиденків)», – розповіла голова громадської організації «Добродія» Вікторія Гавренкова.

Команди гімназії №3, шкіл №4, 37, 50, 51, 52, 54 та 57, які перемогли у попередніх загальноміських конкурсах, пройшли трьохкілометровий крос-похід у лісі, здолали смугу перешкод та орієнтувались на місцевості. Увечері на учасників змагань чекали конкурси туристичної пісні біля вогнища, конкурси з облаштування побуту та орієнтування за небесними світилами.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН