Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Олешках відбувся І відкритий етноконкурс «Купальське суцвіття» (відео)

На березі річки Конки відбувся І відкритий конкурс дівочої краси в Олешківській територіальній громаді – «Купальське суцвіття». Надзвичайне гарне свято, все дарувало щирі емоції і єднало громаду.

Атмосфера свята була чаруючою.
«Саме сьогодні відбувається вперше такий неймовірно крутий етноконкурс дівочої краси «Купальське суцвіття», поєднаний з народними традиціями і звичаями. Участь в конкурсі беруть не лише жительки нашої Олешківської територіальної громади, але й міста Миколаєва та Києва. Тому нам дуже приємно, що наш фестиваль розширює географію і ми маємо можливість спільно створювати на єдине державотворення», – розповідає Єгор Мірошниченко, завідувач відділу художньо-масової роботи комунального закладу «Центр культури та дозвілля Олешківської міської ради»

Конкурс відбувся в чотири етапи: «Візитна картка», «Я — талант», «Купальська розумниця», «Цвіт папороті», аби дівчатка, а їх було 9, могли показати всі свої таланти.

Оцінювання конкурсанток відбулося за п’ятибальною системою за обов’язковими критеріями: художній рівень, артистичність, граціозність, сценічний образ.

На святі також було представлене містечко майстрів, були яскраві фотозони, атракції для дітей.

Під час святкування можна було не лише ознайомитися з ярмарком виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, а можна було навчитись і плести купальські вінки Учасниці демонстрували свої таланти, а журі уважно слідкувало за виступами, адже треба було обрати-найкращу.

«В нашій країні є все: ліси, поля, моря, ріки, озера. Найбільший скарб — наші жінки і дівчата, які є найгарнішими. Дуже важко було сьогодні обирати переможницю конкурсу. Але ми впоралися і обрали, сподіваюся, найдостойніших. Переможниця вирізняється красою, енергійністю і, найголовніше, на мою думку, вона розумна та знала відповіді на всі наші запитання», – розповідає Андрій Череднюк, заслужений артист України, соліст гурту «Степ», голова журі.

Цікавий момент свята – спускання купальських вінків на воді- чаруюче і захоплююче дійство. Так хтось і знайде своє щастя. Голова Олешківської територіальної громади так прокоментував цю ідею свята, яке пройшло вперше і сподіваються у громаді, що стане традицією.

«Сьогодні День родини, також ми відзначаємо свято Івана Купала. Дуже багато розмов з приводу того, чи треба цей день святкувати. Я завжди кажу: якщо все, що ми робимо, приносить людям радість і щастя, ми будемо продовжувати це робити. Вітаю наших олешківців, херсонців та всіх українців! Бажаю щастя, здоров’я та мирного неба над головою. Наша територіальна громада налічує 12 населених пунктів. Сьогодні всі вони представлені на святі. Було дуже багато бажаючих взяти участь у конкурсі, але ми зробили обмеження у кількості учасниць через брак часу. Заходи, в яких беруть участь багато людей, завжди об’єднують. Олешшя — край з дуже гарною природою», – Євген Рищук, голова Олешківської територіальної громади.

Найочікуваніша мить- оголошення переможниць. Диплом за третє місце у номінації «Купальська посмішка» отримала Анастасія Коваленко (село Козачі Лагері), за друге місце у номінації «Купальська мавка» — Іванна Охременко (місто Київ), диплом за перше місце у номінації «Купальська царівна» отримала Любов Горобець (село Костогризове).

«Я родом з села Костогризове. Я навчаюся у 9 класі, танцюю та співаю у сільському будинку культури. Чомусь я думала, що посяду друге місце. Але я дуже радію перемозі! Допомогли мені одержати перемогу моя бабуся, художній керівник Тетяна Миколаївна Бондаренко та наш хореограф, моя мама Алла Сергіївна Горобець. Цікавим був етап «Я — талант», де я показала, як вмію танцювати та етап запитань від ведучих», – ділиться враженнями переможниця конкурсу Любов Горобець .

Свято пройшло «на ура»! А головне, воно об’єднало жителів Олешківської територіальної громади в надзвичайно привабливій локації.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН