Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відбувся Міжнародний день поля (відео)

У червні на базі Інституту відбувся Міжнародний день поля «Інновації в сільському господарстві півдня України». У заході прийняли участь голова ХОДА Сергій Козир; народний депутат Верховної ради України Володимир Іванов; голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко; директор Департаменту розвитку сільського господарства та зрошення Маргарита Степанова, сільськогосподарські підприємства та фермерські господарства ХОДА, вчені науково-дослідних установ НААН, науковці та науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти України. В цілому у дні поля прийняли участь близько 200 осіб з 10 регіонів України.

Учасники заходу ознайомились з науковими досягненнями та розробками Інституту та інших установ, відвідали демонстраційні полігони новітніх досягнень вітчизняної та зарубіжної аграрної науки в галузі селекції пшениці озимої, ячменю, кукурудзи, сої, люцерни, гороху, льону олійного, ріпаку озимого, соняшнику та технологій їх вирощування.

На початку заходу вчені Інституту презентували свої наукові розробки, інноваційні технології, впровадження сучасних інструментів та інформаційних засобів у польових умовах.

У рамках заходу на постійно діючому регіональному полігоні Інституту учасникам були представлені досягнення провідних селекційних установ системи НААН (більше 500 ділянок), екологобезпечні та сучасні агротехнології вирощування зернових, технічних та нішевих культур на зрошуваних і неполивних землях.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН