Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Кам’янській Січі відзначили 25 річницю ухвалення Конституції України (відео)

25 річницю ухвалення Дня Конституції України відсвяткували на Кам’янській Січі. Саме тут, на берегах Дніпра, гетьман війська Запорозького Пилип Орлик разом з побратимом кошовим отаманом Костем Гордієнком, який похований на цьому місці, обговорювали першу в світі Конституцію. Тому не випадково, що на Херсонщині з`явилась традиція відзначати День Конституції у селі Республіканець Бериславського району, де збереглись залишки єдиної козацької січі. Кам’янська Січ- це ункальна історико-культурна пам`ятка.

Під час святкування, гості поринули в історію та стали свідками захопливих дійств: театралізованого відтворення прийняття Конституції Пилипа Орлика, показових виступів козацьких варт з Херсона та Миколаєва, а також інших заходів, просякнутих духом козацтва.

Провели молебень та покладання квітів до могили кошового отамана Костя Гордієнка

Ігору Йосипенку від Херсонської облдержадміністрації вручено справжню козацьку шаблю за плідну роботу щодо відродження історичної пам’яті нашого народу- Кам’янської січі. Також були відзначені всі ті,хто щодня працюють для збереження незалежності нашої країни. Гості отримали багато вражень та були вдячні за таку чудову організацію.

Січ – важлива історична пам’ятка нашого народу, тож зараз перед командою Херсонської обласної державної адміністрації стоїть амбітна мета – перетворити Кам‘янську Січ в історико-туристичне місце, яке притягуватиме тисячі туристів, а також дозволить відкрити для громадян невідомі таємниці українського козацтва.

Ще раз вітаємо всіх українців зі святом, бажаємо міцного здоров’я, щасливого життя та більше часу на те, щоб подорожувати рідним краєм та дізнаватися найцікавіше із життя наших предків!

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН