Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Рищук Євген: Моя мета – бути дійсно народним депутатом від Херсонщини в парламенті

Продовження передвиборної програми кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому округу №186 Рищука Євгена Миколайовича.

 

  1. НАЙГОЛОВНІШЕ – НАШІ ЛЮДИ!

2.1. Гарантування на місцях допомоги ветеранам АТО/ООС

Треба визнати той факт, що наша держава наразі знаходиться в стані війни, на сході країни щодня йдуть воєнні дії. Наше мирне небо тут захищають тисячі військових там. Виконавши свій обов’язок, вони повертаються в мирне життя. І ми бачимо, наскільки незахищене те населення, ті люди, які пішли на фронт. Так, державна програма їхньої підтримки є, щось робиться, але цього недостатньо. Я хочу, щоб усі герої в житті відчували себе героями. Починаючи від соціальних гарантій, завершуючи елементарно уважним ставленням до них з боку співвітчизників. А ті програми, які є та передбачають соціальний захист ветеранів АТО/ООС, треба розширювати.

2.2. Молодь повинна мати можливість користуватися доступними кредитами для навчання та придбання власного житла

Цей пункт програми відповідає вимогам сьогодення, тому що, перебуваючи за кордоном, я бачив прекрасні приклади державної підтримки молоді. Скажімо, в Японії молодята, які закінчили вищий навчальний заклад, отримують довготривалий кредит і думають про розвиток, самореалізацію, а не про те, як економити та складати копійку на житло, яке на старість придбають своїм дітям.

Наш благодійний фонд доклав немало зусиль саме до підтримки талановитої молоді на Херсонщині. На мою думку, вся талановита молодь має відчувати підтримку держави, бо це – найцінніше, що є в неї. Необхідно боротися з відтоком молоді за кордон. Треба дати їй можливість взяти участь у пільгових програмах на житло, адже це основа впевненого існування та проживання в країні.

2.3. У разі втрати одного з членів подружжя пенсіонерів інший за потреби має отримувати його пенсію

У мене батько помер у віці 53 років, і мама часто мене запитувала, куди ж пішли ті кошти, що відраховувалися до Пенсійного фонду. Батько був комбайнером, і утримання до ПФ з його зарплатні – це були суттєві відрахування. Я сам замислився над цим питанням. І виходить, що в нас ситуація така, що чоловіків, які доживають до глибокої старості, дуже мало. Постає питання: може, мало тому, що пенсія дійсно низька? До того ж, ще й невідомо, куди накопичене подінеться.

Наші громадяни зараз не готові робити накопичувальні пенсії. Я вважаю, що при втраті когось із подружжя пенсійного віку, друга половина має отримувати його пенсію пожиттєво. Це дало б можливість підтримати цих пенсіонерів.

2.4. Домогтися підняття пенсій нашим літнім людям

Наша програма пронизана реаліями життя населення. Щодня чую від жителів округу і від своєї мами в тому числі: чому я працювала багато, а пенсія маленька і однакова з усіма? На ту пенсію, що зараз нараховують, прожити неможливо. Ми ставимо питання підняття пенсій. Наші люди гідні того, аби жити краще!

2.5. Гідна підтримка дітей і родин соціально незахищених категорій: дітей-сиріт і з їх числа, позбавлених батьківського піклування, багатодітних та прийомних родин, дитячих будинків сімейного типу

На Херсонщині на обліку в служб у справах дітей області перебувають 2778 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 1955 дітей влаштовано до сімей опікунів/піклувальників, більше 700 – до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Наразі активно впроваджується реформа деінституціалізації інтернатних закладів, і зараз дуже важливо забезпечити, по-перше, прозорість процесу реформування інтернатів і забезпечення прав дітей, які в них перебувають. А також необхідно сприяти розвитку та підтримці сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, підтримувати участь багатодітних родин, спеціальних закладів, інтернатів та дитячих будинків, дитячих будинків інтернатного типу, шкіл-інтернатів, дитячих будинків сімейного типу в освітніх, розважальних, культурних, благодійних заходах, соціальних проектах, акціях, що організовуються державними та недержавними організаціями, уста­новами та структурами.

Одним зі своїх завдань вважаю інформаційну, організаційну та фінансову підтримку благодійного руху на Херсонщині, а також популяризацію ідеї корпоративної соціальної відповідальності, заохо­чення громадськості до проведення роботи із сім’ями дітьми та молоддю, підтримка та розвиток волонтерського руху.

2.6. Сприяння удосконаленню Урядової програми «Доступні ліки»

Ми спостерігаємо відірваність законів від реалій життя. Відвідавши більше 130 населених пунктів бачимо, що, наприклад, є державна програма «Доступні ліки». Але, щоб отримати препарат безкоштовно, треба дістатися райцентру, у якому лікар має виписати рецепт. Вартість проїзду та фізичне навантаження на хворого роблять ці ліки дорожчими від собівартості. Ставимо за мету відкриття аптек у населених пунктах. Сьогодні аптеки часто працюють нелегально, бо їм невигідно легалізуватися. Треба робити все, щоб відбулося не лише відкриття, а й легалізація аптек на селі.

Олешківський вісник

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН