Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Волонтери «Корпусу Миру» у Новій Каховці

Нова Каховка 15 травня зустрічала американських волонтерів «Корпусу Миру». Вони прибули до нашого міста, щоб поділитися унікальним досвідом розвитку територій. І перш, ніж запропонувати дієві проекти для подальшого втілення, спочатку американські гості здійснили прогулянку містом разом з представниками ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського об’єднання територіальних громад». А потім зустрілися з міським головою Нової Каховки.

Володимир Коваленко зізнався: «Ми очікували на ваш приїзд. І завжди раді гостям. Ніхто до кінця не знає, як правильно облаштувати світ. У співпраці, взаєморозумінні і допомозі – і результат позитивний». Володимир Коваленко розповів про Нову Каховку, її географічні особливості, історію народження міста, успіхи і перспективи, плани розвитку, міські підприємства, про співпрацю Нової Каховки з громадами інших областей України та іншими країнами світу.

«Щось ми розповіли вам, щось ви побачите на власні очі, – підсумував годину спілкування з волонтерами Володимир Коваленко. – Ми не претендуємо на те, що ми найкращі, але Нова Каховка має своє унікальне обличчя, про привабливість якого ми дбаємо щодня. І кожен, хто мешкає в нашому місті, має можливості бути щасливим. Головна проблема нашої країни сьогодні – вона дуже заполітизована. З моєї точки зору, це дуже погано. Бо відволікає людей від бажання працювати. Адже простіше шукати винних у проблемах сьогодення, ніж самому докласти зусиль для втілення позитивних змін. Велика проблема в тому, що половина української економіки – «в тіні». А люди мріють про європейський рівень життя! Забуваючи, що в країнах Європи, в Америці несплата податків є найбільшим злочином. Хочемо європейського рівня життя – давайте втілювати європейські правила і суворо їх дотримуватися!».

Волонтери «Корпусу Миру» приїхали в Україну у жовтні 2018 року на два роки – щоб допомогти українцям впроваджувати позитивний досвід розвитку. Всі волонтери – американці, представляють різні штати. Втілюють проекти в різних регіонах – працюють в Музиківській сільській раді, у Херсоні, Яремчі на Івано-Франківщині, в Стрію на Львівщині: хтось у школі як викладач, хтось ділиться досвідом розвитку територій, працюючи в центрах туризму. Володимир Коваленко подякував американським волонтерам за їх місію і бажання допомогти Україні.

Наступного дня, 16 травня, волонтери «Корпусу Миру» одягнули вишиті сорочки і разом з новокаховчанами взяли участь у святковій ході до Всесвітнього дня вишиванки. А потім побували на відкритті VI-го Таврійського Туристичного Конгресу, на презентації туристично-інвестиційних проектів, виступили спікерами в сфері туризму та індустрії гостинності. Протягом 17-18 травня здійснили подорож туристичними місцями Херсонщини – Асканія-Нова, Лімурійське озеро, об’єкти «зеленого» туризму, подорож у Берислав та Каховку. А 19 травня – подорож на острів Козацький, далі – у Херсон на відкриття туристичного сезону Херсонщини.

Як зазначив голова ГО «Агенція регіонального розвитку Таврійського ОТГ» Павло Ярмій, «волонтери побували в багатьох країнах, мають унікальний досвід. Ми вдячні, що два роки свого життя вони вирішили присвятити Україні. Думаю, це дуже добре для нас. Головна мета такої співпраці – щоб волонтерський досвід втілився у розвиток Нової Каховки».
Корпус Миру США в Україні було засновано у 1992 році, коли український Президент Леонід Кравчук та американський Президент Джордж Буш підписали двосторонню угоду про започаткування Корпусу Миру США в Україні.
Відтоді Корпус Миру співпрацював з багатьма прогресивними організаціями. Американські добровольці живуть і працюють пліч-о-пліч з українцями протягом двох років, обмінюючись досвідом та започатковуючи ділові стосунки. Добровольці викладають англійську мову в середніх школах, університетах і педагогічних коледжах та проводять тренінги в інститутах післядипломної освіти педагогічних кадрів. Допомагають учителям розширювати асортимент навчальних засобів для роботи в класі, а студентам – набути навичок володіння мовами, які допоможуть їм досягти успіху як в подальшій освіті, так і в майбутній кар’єрі.

Добровольці працюють у середніх школах і технікумах та співпрацюють з місцевими відділами у справах сім’ї, молоді та спорту з метою надання молодим українцям допомоги, необхідної для досягнення успіху в кар’єрі та в житті. Вони проводять уроки в школах, організовують позакласні заходи та реалізовують громадські проекти, спрямовані на запобігання зловживанню алкоголем, палінню, вживанню наркотиків та розповсюдженню ВІЛ. Популяризують здоровий спосіб життя, сприяють розвитку навичок у галузях інформаційних технологій, бізнесу, лідерства, громадянської свідомості, екології та кар’єрного розвитку.

Волонтери Корпусу Миру співпрацюють з неурядовими організаціями, місцевими організаціями самоврядування, місцевими органами виконавчої влади та бізнес-структурами. Добровольці сприяють соціальному та економічному розвитку на місцевому рівні. Метою добровольців є посилення компетенції членів громад та обслуговуючих організацій, сприяння сталому розвитку місцевих організацій та міжгалузевому співробітництву між громадським, урядовим та приватним секторами.

Вікторія Деркач

сайт Нової Каховки

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН