Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Новій Каховці відбулась велика апаратна нарада

Сьогодні, 05 серпня, в Новій Каховці в великій залі будівлі міськвиконкому під керівництвом міського голови Володимира Коваленка відбулася велика апаратна нарада з керівниками підприємств, установ, організацій міста, структурних підрозділів міської ради і виконавчого комітету.

На нараді були розглянуті питання виконання міського та державного бюджету по місту Нова Каховка, стану виплат пенсій та соціальних допомог, визначені приорітетні напрями діяльності міста у поточному місяці.

На початку наради міський голова представив присутнім командира 57-ої окремої мотопіхотної бригади, яка вже стала невід’ємною частиною громади міста Нова Каховка, полковника Мішанчука Анатолія Володимировича, а також привітав ювілярів, які відсвяткували свої дні народження напередодні – радника міського голови Кобцова Ю.О., керуючого справами виконавчого комітету Акуленка В.С., директора КП «Новокаховський міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Янка В.Б., завідувачку ясел-садку № 15 «Червоненька квіточка» Авєріну Н.М.

Директор КП «Агенція регіонального розвитку» Вячеслав Костенюк презентував бренд міста – «Нова Каховка – місто 1000 джерел», який був розроблений у результаті співпраці з громадськістю міста он-лайн та оф-лайн опитуванням. Наразі вже вивчається питання виготовлення сувенірної продукції.

Перший заступник міського голови Леонід Чурсинов доповів про стан виконання міського бюджету за січень-липень 2019 року.

Людмила Метляєва, керівник Новокаховського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду повідомила, що пенсійні виплати пенсіонери міста отримують вчасно, з початку року вони склали 370,4 млн. грн., що на 43% більше, ніж за аналогічний період 2018 року, зокрема у липні городяни-пенсіонери отримали понад 53,3 млн. грн. Забезпеченість виплати пенсій власними коштами складає 37%, а середня пенсійна виплата у місті Нова Каховка – 2686 грн. 72% пенсіонерів отримують свої кошти у банківських установах міста, решта – через Укрпошту. Не оминула Людмила Анатоліївна увагою ситуацію, що склалася у смт.Дніпряни через відсутність поштаря і єдино можливим її вирішенням на даний час вважає отримання пенсійних виплат мешканцями у банківських установах. Загалом сервісний центр у 2019 році відвідало 16 490 осіб, з них 421 людина – вперше для оформлення пенсії.

Заступник начальника Новокаховського відділу поліції ознайомив присутніх з результатами оперативно-розшукової діяльності. У свою чергу міський голова подякував за роботу під час виборчого процесу та попросив посилити роботу в окремих напрямках у зв’язку з початком нового навчального року та прибуттям до міста великої кількості студентів.

За інформацією Володимира Радованця, директора КП «Новокаховський міський водоканал» станом на 01 липня 2019 року заборгованість населення перед підприємством за надані послуги з водопостачання та водовідведення сягнула 7 млн. 319 тис. грн (!!!), з яких близько 3,5 млн. грн – це поточні нарахування, а решта – борги населення. Міський голова одразу ж дав доручення активізувати роботу зі стягнення боргів, в тому числі і у судовому порядку.

Цього разу, під час надання доручень окремим керівникам, міський голова особливу увагу акцентував на підготовці до нового навчального року (поновлення пішохідних переходів біля навчальних закладів, завершення ремонтних робіт на об’єктах освіти, складання мережі навчальних закладів, підготовка навчальних закладів до опалювального сезону), всебічна підтримка та сприяння у вирішенні питань, що пов’язані з перебуванням військовослужбовців 57-ої окремої мотопіхотної бригади (земельні питання, організація дозвілля, підготовка до опалювального сезону). Низка завдань, які поставив Володимир Коваленко, стосувалися покращення благоустрою міста, здійснення контролю за будівельними роботами на об’єктах, що фінансуються з міського бюджету, організації належним чином поїздок творчих колективів та спортивних команд.

На завершення наради Володимир Коваленко звернувся до усіх присутніх з проханням вивчити Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» та не допускати будь-яких порушень прав громадян під час виконання посадових обов’язків.

Новокаховська міська рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН