Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонцям пропонують легалізувати витоптані доріжки

Відповідну електронну петицію зареєстрували на сайті Херсонської міської ради.

Називається вона «Легалізація витоптаних стихійних пішохідних доріжок», її автор – Роман Завгородній.

Чоловік стверджує, що хоче «достукатися» до влади і показати, що міські простори повинні бути не тільки красиві, але і комфортні.

У зручних містах (Європа, США) заздалегідь аналізують маршрути пішоходів і роблять плавні повороти, заокруглення бордюрів і зміцнення по краях газонів.

На думку автора петиції, протоптані доріжки на газонах – це не вандалізм, а природна потреба людини шукати більш зручний маршрут.

– Люди – не роботи. Ми не ходимо ідеально рівно і не повертаємо під прямими кутами. Скрізь, де можна зрізати – ми зріжемо. Не можна пускати людей «в обхід». До місць соціального тяжіння повинні бути прямі і зручні підходи. Що робити з народними стежками? Звичайно, зміцнювати і «легалізовувати». Якщо є можливість – робити повноцінну пішохідну доріжку. – йдеться у документі.

Тому херсонець пропонує:

– доручити департаменту ЖКГ провести ревізію всіх місць, де люди оформили стежками зручні їм маршрути;

– доручити департаменту ЖКГ провести оцінку всіх цих місць: де нові доріжки потрібні, де не доцільні і необхідно фізично захистити газони: поставити огорожу, посадити кущі тощо;

– доручити департаменту ЖКГ розробити довгострокову цільову програму з благоустрою всіх народних стежок, щоб протягом декількох років оформити всі існуючі маршрути у вигляді твердого покриття.

Петиція зареєстрована 10 травня. До кінця збору підписів залишилось: 27 днів. Станом на 10 годину 13 травня петицію підписали 15 осіб з 250 необхідних. Якщо ініціатива збере необхідну кількість підписів, то її мають розглянути на сесії міської ради.

Олена ПІМЕНОВА

Херсонці

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН