Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи буде в Херсоні молодіжний центр?

Відповідну петицію про його створення зареєстрували на сайті Херсонської міської ради 8 листопада поточного року. Її авторка – Єлизавета Дмитрук.

У Херсоні проживає близько 34 тисяч молодих людей, віком від 14 до 35 років, що складає більше 10% населення міста.

«Херсонський молодіжний центр (ХМЦ) повинен стати інноваційним простором європейського зразка з метою реалізації потенціалу молоді, молодіжних організацій, громадських організацій для втілення суспільно-корисних ініціатив.

ХМЦ буде платформою для комунікації, налагодження співпраці та розвитку компетенцій активної молоді, сміливих, талановитих та відчайдушних людей, що прагнуть до нових знань та відкриттів, реалізації різноманітних ідей, здійсненні інноваційних та сучасних проектів», – зазначає авторка петиції.

Якщо подібний Центр з’явиться в нашому місті, то що ж буде входити до його функцій?

Там молоді люди зможуть навчатись писати грантові проекти , що дозволить створити молодіжний проектний офіс для розвитку Херсона та самореалізації молоді. Для хлопців і дівчат будуть проводити різноманітні тренінги, воркшопи, будуть залучати до вирішення проблем міста, волонтерства.

Також пропонується на базі Центру пропагувати здоровий спосіб життя, надавати юридичні та інші безкоштовні консультації, зробити його майданчиком для різних тематичних клубів.

Також ХМЦ може стати гарною можливістю першого робочого місця для молоді, адже для адміністрування потрібен штат працівників, що будуть забезпечувати функціонування Центру.

Розташувати Молодіжний центр пропонують у «Зеленому театрі», що у Шевченківському парку.

Аби міська рада петицію розглянула, вона має зібрати 250 підписів. Станом на 10 ранку 25 листопада є лише 59. Херсонці ще можуть встигнути підтримати ініціативу своїми підписами, адже до завершення лишилось ще 13 днів.

Херсонці

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН