Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бериславський медичний коледж готує для себе абітурієнтів

2012 року при медичному коледжі відкритий ліцей біолого-хімічного профілю для учнів 8-11 класів загальноосвітніх шкіл. У ліцеї старшокласники поглиблено вивчають природничі науки, що забезпечує стовідсотковий вступ до вищого медичного закладу на бюджетні місця. Протягом навчання у ліцеї учні поглиблено вивчають анатомію, біологію, хімію. У програмі загальноосвітньої школи, вважає директор Бериславського медколеджу Володимир Кучер, на вивчення цих дисциплін відводиться небагато часу.

«Перше і головне – ми повинні випускати висококваліфікованих спеціалістів, які досконало знають базові предмети. По-друге, демографічна ситуація не покращується, вступників все менше. На прикладі раніше абітурієнтів з Берислава було 400, зараз – 100. Тож, ми готуємо 9 одинадцятикласників та 13 дев’ятикласників, які прийдуть до нас. І, по-третє, 1% вступників йдуть з училища на І курсі через те, що не можуть адаптуватись. А ліцеїсти знають викладачів, знають умови, підходи», – розповів Володимир Кучер.

Випускники ліцею вступають до коледжу після 9 та 11 класу. Дев’ятикласники складають вступні іспити, вступники після 11 класу – за результатами ЗНО. Як правило, 100% ліцеїстів, які вирішили стати медичними працівниками, вступають до коледжу на «бюджет» і половина з них отримує стипендію за високі бали у навчанні. Іногороднім студентам надається місце в гуртожитку. У Бериславському коледжі нині навчаються діти з Бериславського, Каховського, Горностаївського, Новоронцовського районів, міст Каховки, Нової Каховки, Херсона та інших областей України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН