Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні вшанували пам’ять фронтових шоферів

До пам’ятника фронтовим автомобілістам і дорожникам у Херсоні принесли квіти керівники автопідприємств, представники громадських організацій та профспілок на вшанування пам’яті загиблих на дорогах війни шоферів.

«Для мене 9 травня – особливо пам’ятна дата. Мої батьки – учасники бойових дій, дядько, двоюрідні дід та брат пройшли дорогами війни. І щороку ми віддаємо данину пам’яті автомобілістам і дорожникам, які здобували Перемогу», – підкреслив голова Херсонської обласної організації профспілок працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України Валерій Михайлов.

2013 року відреставрований вантажний автомобіль ЗИС-5, відома «полуторка», був піднятий на постамент на Миколаївському шосе. Цей автомобіль кружляв фронтовими шляхами і бездоріжжям.

«Нинішні працівники транспортної сфери, в більшості, молоді люди, які не знають історії війни, тут є ветерани, які можуть розповісти їм про внесок прадідів у загальну Перемогу над нацизмом», – сказав голова Херсонської обласної організації роботодавців транспортної сфери Дмитро Польжок.

До автомобілістів та дорожників доєдналась і ветеранська організація Державної автомобільної інспекції, створена 3 року тому.

«У роки війни співробітники ДАІ пішли на фронт керівниками автопідрозділів, простими водіями. Ось ви бачите на дверцятах цієї «полуторки» є гвардійський знак. Це означає, що вона брала участь в боях – нею підвозили боєприпаси, тягали гармати», – зауважив заступник голови Херсонської громадської організації «Ветерани державної автомобільної інспекції» Олександр Вітковський.

Побудова пам’ятника та облаштування території профінансовано за рахунок спонсорів – діючих автомобільних підприємств міста й області. Місце було обрано не випадково: Миколаївським шосе рухається багато автотранспорту протягом дня і в цьому районі розташовуються мережі транспортних підприємств, автопарків та сервісних служб. І кожен автомобіліст може зупинитись біля пам’ятника на хвилинку, віддати данину пам’яті водіям, які в дощ, сніг, мороз і спеку, попри все, поспішали доставити на своїй «полуторці» життєво необхідний вантаж.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН