Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Очисним спорудам в Бериславі бути?

Цього тижня у Херсонській державній обласній адміністрації відбулася нарада щодо очисних споруд міста Берислав.

Перший заступник Бериславського міського голови Сергій Шматов доповів, що 21 квітня Бериславська міська рада подала бюджетний запит за програмою «Очисні споруди міст» до Міністерства екології та природних ресурсів: «Загальна сума першого етапу всім відома – 38 млн грн., з них близько 35 млн – з державного бюджету».

Берислав єдине місто на Херсонщині , яке має величезну екологічну проблему, що з різних причин не вирішувалась роками, – це відсутність очисних споруд. Зрушити її можливо, якщо всі рівні влади об`єднаються.

Ігор Йосипенко, депутат Херсонської обласної ради зазначив на нараді: «Для їх створення потрібні чималі кошти . Перший транш ми очікуємо 34,2 млн грн., але треба співфінансування місцевих бюджетів в розмірі 3,8млн. гривень. Ніби сума і маленька, але область велика, багато проблем і питань, які потребують швидкого фінансового вирішення. Сподіваюся що обласна рада візьме на себе частину цих грошей, було б непогано, якщо б і районна та міська ради Берислава долучилася. Ми розуміємо, що саме місто Берислав не має таких коштів, тому тільки разом ми зможемо їх зібрати. Важливо зробити це саме зараз, адже наступна сесія обласної ради буде в кінці травня-на початку червня, потім відпустки… Якщо ми затягнемо з цим процесом і почнемо збирати співфінансування на осінь, то до кінця року ми не встигнемо розпочати будівництво».

Депутат Херсонської обласної ради Сергій Рибалко прокоментував наступне: “Ми очікуємо від міністерства відповіді, тому 16 травня знову зберемося, аби визначити, хто яку долю профінансує. Для цього мають з’явитися представники міста Берислав, районної і обласної рад. Я вважаю, що очисні споруди є обов’язковими і мали б з’явитися ще три роки тому, але через ряд причин ця робота не була виконана. Співфінансування з місцевих бюджетів на рівні 10% від проекту на очисні споруди Берислава, тому нам потрібно об`єднати зусилля всіх рівнів влади».

Сподіваємося, що надії та очікування матимуть ще й матеріальну базу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН