Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Цікаві місця відпочинку у Генічеську

Погодьтеся, їхати на Азовське узбережжя лише для того, щоб цілий день смажитися на пляжі – навіть трохи нудно. Хіба можна потрапити в край зі стародавньою історією, де стільки всього цікавого, і навіть не спробувати дізнатися більше?

Арабатська коса (або Арабатська стрілка) простягається більш ніж на 100 кілометрів територією Херсонської області та Кримського півострова. Її ширина сягає від 270 метрів до 8 кілометрів. Коса відділяє Сиваську затоку від Азовського моря і складається здебільшого із ракушняка. Тут знаходяться неабиякі запаси мінералів – брому, натрію, магнію. У світі існує всього два подібних місця – затока Кара-Богаз-Гол в Туркменістані та Велике Солоне озеро в США. На Арбатській стрілці, у західній частині Азовського моря, розташован лікувальний центр «Гаряче Джерело», що приймає відвідувачів з травня по жовтень. Сюди, для лікування і профілактики від цілого ряду хвороб за допомогою високотермальної йодо-бромної мінеральної води, приїздять з багатьох куточків України та зарубіжжя.

Гаряче термальне джерело знаходиться неподалік, на території недобудованого санаторію при виїзді зі Щасливцевого. Вода температурою у 70 градусів розтікається  трьома басейнами, поступово охолоджуючись. Про користь джерела говорити можна довго, адже його дія добре впливає на всі органи та системи організму.

Страусина ферма. Здавалося б, що тут цікавого? Але місцеві жителі можуть посперечатися. На фермі живуть не тільки страуси, а й павичі, поні та інші тварини. На страусиній фермі проводяться екскурсії, де вам розкажуть про життя страусів та  особливості їх поведінки як у дикій природі, так і у фермерських господарствах. Це ідеальне місце відпочинку з можливістю вибору індивідуальної програми проведення часу.

Азово-Сиваський національний природний парк. Ще один унікальний природний заповідник, що розмістився на острові Бірючий на північ від Азовського узбережжя. Тварини тут проживають в умовах повної свободи. Багато представників флори та фауни природного парку занесені до Червоної книги України.

Зробіть свій відпочинок різнобічним. У Генічеську все це можливо!

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН