Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кривоозерці відзначили день народження селища конкурсом краси та ковбасним фестивалем

У рамках святкування 256-річчя Кривого Озера на центральному майдані селища біля районного Будинку культури відбулося колоритне свято – фестиваль ковбаси, ініціатором проведення якого виступив голова Кривоозерської райдержадміністрації Олексій Мірошниченко, який зазначив, що було б добре, коли б не тільки «Кривоозерська» мінеральна вода прославляла цей мальовничий край на всю країну, але й традиції місцевих майстрів ковбасної справи, які заслужено цінуються знавцями натуральних м’ясних виробів і мають стати реальною альтернативою тому валу низькоякісного промислового фальсифікату ковбасної продукції із наповнювачами незрозумілого походження, що заполонив магазини.

Яскраві презентації традиційних страв національної кухні були підготовлені творчими колективами закладів культури району, які показали, чим багаті їхні села, і доклали фантазії і старанності, аби здивувати і захопити глядачів смачного фестивалю.

Крім пам’ятних подяк від селищної ради та сектору культури райдержадміністрації, учасники фестивалю, які були визнані переможцями у номінаціях «краща презентація», «кращий майстер», «найбільший асортимент», «найгостинніші господарі» та «найоригінальніша страва» отримали цінні подарунки. Зокрема кращим майстром ковбасної справи було визнано жителя с. Криве Озеро Сергія Трубаченка, а найоригінальнішою стравою були визначені трені вареники приготовлені Катериною Ільчишиною за традиційним рецептом місцевих переселенців з Західної України.

Також до Дня селища у був проведений конкурс «Міс Кривоозерщина-2018», участь у якому взяли 7 чарівних дівчат. Це захоплююче для учасниць та глядачів дійство проходило при повному аншлазі у великій залі районного Будинку культури.

Прес-служба Миколаївської обласної організації
Української Народної Партії

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН