Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Три служби Херсонщини об’єднали зусилля задля погашення боргу зі сплати ЄСВ

Вчора у прес-центрі Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі відбулосязасідання «круглого» столу за участі заступника начальника фіскального відомства регіону Миколи Квасневського, а також представників управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Херсонській області та Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.

Під час заходу присутні обговорили порядок проведення спільних дій щодо ліквідації заборгованості з ЄСВ. Усі одностайно підтримали позицію, що своєчасна сплата та погашення заборгованості з єдиного соціального внеску суб’єктами господарювання гарантує гідне пенсійне забезпечення та соціальні виплати передбачені чинним законодавством. Адже до страхового стажу громадянина при виході на пенсію зараховуються лише періоди роботи, за які сплачено ЄСВ. Для багатьох херсонців виплати на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсії за віком, по інвалідності та у зв’язку з втратою годувальника за цей період стали єдиним видом доходу. А джерелом фінансування цих виплат – є надходження ЄСВ.

Підсумками сьогоднішньої зустрічі стало напрацювання чітких заходів роботи з суб’єктами господарювання – боржниками з метою повного погашення наявної заборгованості з ЄСВ та недопущення виникнення її у подальшому. Також представники відомств погодилися і надалі активно співпрацювати, обмінюватися наявною інформацією та максимально консолідувати зусилля у напрямку стягнення єдиного внеску.

Державна фіскальна служба України

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН