Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

1,5 мільйона гривень штрафу заплатить херсонське комунальне підприємство за несвоечасну сплату ЄСВ

      Таку позицію висловив Одеський апеляційний адміністративний суд під час відмови у задоволенні позову херсонському комунальному підприємству, яке заборгувало перед державою майже 1,5 млн.грн. за несвоечасну сплату єдиного соціального внеску.

      Протягом трьох років поспіль керіництво підприємства «не поспішало» вчасно сплачувати єдиний внесок на загальнообовязкове державне соціальне страхування. А також «не знало», що сума внеску своєчасно не нарахована та/або не сплачена у строки, встановлені Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі Закон №2464), є недоїмкою та стягується з нарахуванням пені, застосуванням штрафів та не має термінів позовної давності.

      Юристи фіскального відомства відстояли у суді норми дiючого законодавства зазначені у статті 4 Закон №2464 про те, що під час кожної виплати заробітної плати (доходу, грошового забезпечення), на суми якої (якого) нараховується єдиний внесок, одночасно з видачею зазначених сум підприємство має сплачувати нарахований на ці виплати єдиний внесок у розмірі, встановленому для таких платників (авансові платежі). А єдиний внесок сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку.

    Колегія суддів Одеського апеляційного адміністративного суду підтримала позицію Херсонського окружного адміністративного суду та погодилась із доводами юоистів Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі щодо правомірності прийнятого ними податкового рішення про застосування штрафних фінансових санкцій на загальну суму 1,5 млн. грн. за несвоечасну сплату єдиного соціального внеску.

 

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН