Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські діти перемогли на олімпіаді з програмування для школярів, яка проходила в Японії

У 256 день року програмісти всього світу відзначають свій професійний день. У високосний рік він припадає на 12 вересня, у не високосний, як 2018-й, – на 13-е.

Як і все у представників цієї професії, це неспроста. Число 256 можна закодувати за допомоги восьмибітного байту (тільки програмісти це можуть зрозуміти). Але, якщо серйозно, то ця професія стала найбільш популярною, затребуваною і однією з найбільш оплачуваних.

Все, до чого звикла сучасна людина і чим користується щодня: телефонами, банківськими сервісами, замовленням квитків, запис до лікаря – закодовано послідовністю нулів та одиниць.

Декан факультету комп’ютерних наук, фізики та математики Херсонського державного університету Наталя Кушнір у студії «Українського півдня» розповіла, що ніколи не мріяла займатись програмуванням. Вчитель математики за фахом, захопилась цією спеціальністю і вважає, що програмування не лише поєднання мистецтва, математики, інженерії, а це – магія.

«Я закохана у цю справу, у людей, з якими працюю. Найрозумніші діти обирають професію програміста, але це дуже відповідально – вартість помилки може бути високою. Україна може пишатись підростаючими програмістами. 9 вересня закінчилась Всесвітня олімпіада з програмування для школярів, яка проходила в Японії. Четверо наших дітей привезли «золото», два «срібла» і одну «бронзу». Троє ліцеїстів з Кременчука і один – з Ужгорода представляли Україну. А всього брали участь 900 школярів з 85 країн світу. В мене викликають захоплення абітурієнти, які не вивчали інформатику й англійську в школі, а вступили до нас на факультет і за один – два роки наполегливої праці стали успішними програмістами», – сказала Наталя Кушнір.

Факультет комп’ютерних наук, фізики та математики всіляко популяризує професію. З 6 по 21 жовтня у Всесвітній тиждень коду у держуніверситеті заплановані заходи, на яких всі охочі зможуть спробувати, відчути, що програмування – це не складно.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН