Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Треба спростити законодавство, щоб легше стало працювати, – Валерій Синявський

Підприємець, який розпочинав власну справу 1997 року з 50 працівниками і трьома напрямками діяльності, зараз скоротив виробництво до одного профілю, а кількість співробітників – уп’ятеро. За 20 років були і спроби рейдерського захоплення, і безкінечні перевірки.

Попри це меблі з натуральної деревини, що виготовляє фірма Валерія Синявського, має свого покупця. Головними перешкодами на шляху бізнесу, вважає бізнесмен, є не конкуренція на ринку або висока собівартість, а політика влади стосовно підприємства.

З невеселими думками пройшов цьогорічний професійний день для херсонського підприємця. Чи можливо переломити ситуацію, Валерій Синявський поділився у студії «Українського півдня».

Не треба приймати державні програми з підтримки малого та середнього бізнесу, вважає бізнесмен, потрібно зняти обмеження і спростити оподаткування.

«Для підприємства, де працює 5-7 осіб, утримувати у штаті бухгалтера, – збитково. Треба спростити законодавство, щоб легше стало працювати. День підприємця в Херсоні – свято зі слізьми на очах. На урочистостях начальник митниці відзвітував, що головні надходження до бюджету пішли від імпорту і закликав ще більше розвивати цей напрямок… А внутрішніх виробників, які наповнюють місцеві бюджети, не потрібні?.. Голова облдержадміністрації розповів про мільярдні інвестиції. Але вкладаються вони в альтернативну енергетику. Ми не знаємо бенефіціарів цих підприємств, але знаємо, що з бюджету вони отримують 7 гривень за кіловат енергії, і виплати йдуть регулярно. А скільки робочих місць створено на вітчизняних підприємствах за сприяння влади?», – запитує Валерій Синявський.

Ще кілька проблем озвучив підприємець та громадський діяч у прямому ефірі: на тлі масової трудової еміграції виробництва відчувають кадровий голод. Влада не пропагує власне виробництво і не дає зелене світло підприємливим людям, які хочуть вести власну справу і виробляти продукцію для внутрішнього ринку.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН