Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині працює єдине підприємство в Україні, що випускає занурювальні артезіанські насоси

День машинобудівника цьогоріч припадає на 23 вересня. Півтисячний колектив Херсонського електромеханічного заводу готується відзначити професійне свято.

Про історію та сьогодення підприємства, яке випускає унікальну продукцію, стабільно працює у найтяжчі для економіки часи, береже кадри і створює умови для своїх працівників, розповів заступник генерального директора заводу Рудольф Калінковецький.

«Херсонський електромеханічний завод» веде свою історію з 1962 року. Тоді розпочали свою діяльність майстерні з ремонту артезіанських свердловинних насосів та виготовлення ремонтно-технологічного устаткування для сільського господарства. Херсонські майстри повернули в стрій більш, ніж 20 тисяч механізмів. Після набуття Україною незалежності заводчани створили акціонерне товариство закритого типу. 1994 року Херсонський електромеханічний почав випуск занурювальних артезіанських насосів.

«Завод вчасно знайшов свою нішу на ринку. Незважаючи ні на які економічні труднощі, дефолти, підприємство працює. У нас немає скорочень штату, колектив стабільний, і якщо йдуть із заводу, то тільки в силу проблем зі здоров’ям або за віком. З 1994 року керує заводом Аркадій Мотлеєвич Сандик, і завдяки його турботі про колектив, підприємство процвітає. Постійно покращуються умови праці. Кожна із заводських ділянок має автономний обігрівач. Стабільний заробіток, щорічні відпустки. У нас працюють близько півтисячі робітників. Більшість віддали заводу 20 і 30 років життя. Нині на заводі не вистачає токарів, шліфувальників, фрезерувальників, слюсарів-ремонтників верстатного обладнання», – розповів заступник генерального директора Херсонського електромеханічного заводу Рудольф Калінковецький.

Електромеханічний завод – єдине підприємство в Україні, що випускає занурювальні артезіанські насоси. Від аналогів іноземного виробництва продукція херсонців вигідно відрізняється технічно-економічними показниками, простотою й надійністю конструкції, застосуванням матеріалів із високим ступенем стійкості до зношування і температур. Ціна на продукцію Херсонського електромеханічного заводу залишається постійною тривалий час.

Насоси виробництва Херсонського заводу реалізуються на внутрішньому ринку. Капітальний ремонт механізмів здійснюється також на одній із заводських ділянок. Крім занурювальних, освоєний випуск водокільцевих вакуумних насосів для хімічної промисловості та машинного доїння корів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН