Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонським підприємцям Новий рік приніс кілька неприємних сюрпризів

Піднялась ціна на газ до 16 тисяч 100 гривень за один кубометр, виросли ставки за підключення електрокотлів і збільшення потужностей електропостачання, а також – знятий мораторій на перевірки. Про нові правила для підприємців розповіла голова Асоціації захисту прав приватних підприємців Херсонської області Віра Токарєва у студії «Українського півдня».

Однією з найголовніших проблем бізнесменів та невеликих фірм є відтік кадрів з України, вважає підприємиця та активістка. Звідси – і неналежний рівень обслуговування у всіх сферах життя. Щоб припинити масову трудову міграцію, потрібно піднімати заробітні плати до європейського рівня. ФОПи і навіть підприємці середньої руки не можуть це здійснити, оскільки на них тягарем лягли нові тарифи за енергоносії.

«У мене маленький магазин, і я щодня мушу платити 380-400 гривень за газ. І це при тому, що у грудні ціна була не 16, а 12 тисяч за куб. У січні вирішила перейти на твердопаливний котел. І при опаленні газом температура у приміщенні не піднімалась вище 14-16 градусів, зараз – на твердому паливі тримається на позначці 21-23 градуси», – розповіла Віра Токарєва.

З січня 2019 року припинена дія мораторію на перевірки. До голови Асоціації захисту прав приватних підприємців вже телефонують бізнесмени і розповідають, що до них приходять з перевірками, але не мають при собі відповідних документів.

«Будь-який перевіряючий повинен мати при собі і на вимогу пред’явити направлення, в якому має бути вказаний номер посвідчення, а також – наказ від відомства. Тільки після того, як приватному підприємцю нададуть ці документи, він повинен може фахівців. У власника має бути журнал перевірок, в якому перевіряючий реєструється і вказує номер посвідчення, дату і час перевірки. Якщо всі ці умови не виконані, підприємець має право відмовити», – продовжила громадська діячка.

Щоб донести думку підприємців до столиці, Віра Токарєва тісно співпрацює з радою підприємців при облдержадміністрації. Депутати облради підтримали звернення до уряду про зниження сум штрафів за неоформлених робітників. Звертається до Державної фіскальної служби за проханням підприємців, у яких через підвищення цін перевищений обсяг прибутку.

«Зараз піднімаємо питання про те, що межу доходу (для платників єдиного податку з касовим апаратом – 1 -1,5 млн. грн., для загальної системи оподаткування – 1 млн. грн. без НДС) потрібно піднімати, оскільки ціни з часу встановлення зросли у 5 -8 разів. І тому я закликаю підприємців: не обурюватись на кухні за чашкою чаю, а виходити на площі і доносити свою точку зору до влади, писати самим, а не чекати, доки напише голова Асоціації», – підсумувала Віра Токарєва.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН