Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Есперти нададуть лабораторні висновки щодо вмісту хімічних елементів у навколишньому середовищі Каланчацького та Чаплинського районів

Ситуація  щодо екологічного стану на межі з тимчасово окупованим Кримом все більше цікавить людей, тим більше у ЗМІ з`являються і  тривожні публікації, лякуючи жителів Херсонської області і гостей регіону, – повідомляє “Український південь”.

Начальник головного управління ДСНС в Херсонській області прокоментував ситуацію з заводом “Титан”, який знаходиться на території тимчасово окупованого Криму  на свої сторінці у ФБ так:

“5 вересня на Херсонщину завітала міжвідомча робоча група щодо визначення екологічної ситуації на території Херсонської області.
До її складу увійшли керівники Міністерства екології та природних ресурсів України, Державної екологічної інспекції України, ДСНС України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Міністерства охорони здоров’я України тощо.
На чолі з головою Херсонської обласної державної адміністрації Андрієм Гордєєвим було проінспектовано Чаплинський та Каланчацький райони – прикордонні райони з тимчасово окупованим Кримом, в яких збільшилися скарги місцевих жителів на самопочуття, незрозумілий хімічний осад на предметах побуту й металі.
Міжвідомча робоча група завітала до села Преображенка Каланчацького району та села Першокостянтинівка Чаплинського району, де поспілкувалися з людьми, а також перевірили кислотний накопичувач біля Сиваша та дамбу Північно-Кримського каналу.
Також, експерти взяли проби з кислотного накопичувача, а також із Лемурійського озера, розташованого поруч із Сивашем через перешийок, для проведення аналізів на кількість вмісту небезпечних хімічних елементів. Найближчим часом будуть зроблені експертні лабораторні висновки.
Заступник Міністра екології та природних ресурсів України Віктор Вакараш, який є головою міжвідомчої групи, розповів, що така комісія була створена за наказом Прем’єр-Міністра України для систематичного моніторингу екологічної ситуації на Херсонщині й проведення відповідних аналізів, на підставі чого надаватимуться рекомендації для наступних дій спільно з обласною державною адміністрацією”.

Сергій Чорний

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН