Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відкрилось підприємство з виробництва мінеральних добрив

На Херсонщині відкрилось підприємство  з виготовлення  рідких мінеральних добрив ТОВ «ТЕРРА ТАРСА Україна». Виробничі потужності  у Каховці.

“Реалізація інвестиційного проекту у регіоні розпочалася з Херсонського Міжнародного форуму «Таврійські горизонти», на якому між обласною державною адміністрацією і ТОВ «ТерраТарса Україна» було підписано Меморандум про співпрацю”, – розповів Андрій Гордєєв, голова Херсонської обласної державної адміністрації.

У вересні 2017 року в Каховці було відкрито агрохімічну лабораторію «Терралаб» – це єдина в Україні лабораторія, яка може зробити аналізи ґрунтів, води, добрив та рослин на рівні найсучасніших лабораторій США й Німеччини. Обсяг інвестицій – 500 тис доларів США.

Нині працює  перша черга заводу з виробництва рідких добрив, яка має потужність 60 тис літрів в день (3 млн літрів на рік), 100 тис літрів буферного зберігання. Виробничий процес повністю автоматизований. Відкриття ІІ черги (виробництво 15 тис т на рік кристалічних добрив) заплановане на 2019 рік. Наразі чисельність працюючих – 75 осіб (від початку реалізації проекту вже створено 6 нових робочих місць, а середня заробітна плата – 23 500 грн.

Довідково: ТОВ «ТерраТарса Україна» – компанія зі 100% голландськими інвестиціями (900 тис євро). Засновник – «TerraTarsa B.V.» (Нідерланди).

Товариство є лідером в Україні з постачання хімічно чистих добрив, і провідним постачальником комплексних високотехнологічних рішень для інтенсивного вирощування сільськогосподарських культур як на український ринок, так і на ринки сусідніх країн. Основне виробництво розташоване в Нідерландах. Експорт добрив здійснюється у 74 країни. У 2015 році було прийнято рішення щодо будівництва нового виробництва в Херсонській області.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН