Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська торгово-промислова палата почала видачу електронних сертифікатів походження товару (Відео)

В Херсонській торгово-промисловій палаті працюють висококваліфіковані фахівці, які забезпечують підприємців діловою інформацією та надають практичну допомогу в проведенні торговельно- економічних операцій. Аби успішно забезпечувати великий спектр послуг, співробітники Херсонської торгово- промислової палати постійно постійно оновлюють свої знання, адже в нормативних документах часто відбуваються зміни. Так, після різдвяних свят розпочався новий етап навчань з підвищення кваліфікації, які проходять щоп’ятниці. Щорічно рада експертів обговорюються теми, які будуть входити до плану підвищення кваліфікації.

Основною темою навчання на цього тижня стало ознайомлення з механізмом оформлення та видачі електронних сертифікатів походження товару, які Херсонська торгово-промислова палата почала видавати з грудня 2021 року.

“Спеціалістами Херсонської торгово-промислової палати видано у грудні вже 7 сертифікатів до трьох країн світу : Японії, Румунії та Туреччини”- зазначила Валентина Удод, перша віцепрезидентка Херсонської торгово- промислової палати.

Аби допомагати підприємцям розвивати партнерські стосунки на міжнародному рівні, спеціалісти ХТПП досконало вивчають законодавчо-нормативну базу, проходячи навчання і онлайн.
“Можливість вчитися завжди надихає та мотивує. Саме в ці дні проходить онлайн-навчання для консультантів з експорту системи торгово-промислових палат. Воно проходить в рамках грантової угоди між ТПП України та проєктом GIZ. В рамках навчання реалізуються питання з експортного консалтингу, які найчастіше надходять до нас зі сфери бізнесу. Наприклад, пошук потенційних ринків за кордоном, аналіз законодавчих вимог до товару, пошук партнерів, рекомендації щодо вибору профільних виставок у інших країнах та інших питання”, – розповідає Альона Комарницька, фахівчиня з підтримки експорту Херсонської торгово-промислової палати.

Часто відбуваються і випадки, коли замовники звертаються з питаннями, які не є профільними для роботи Херсонської торгово-промислової палати, але тут завжди намагаються знайти відповіді на всі питання.

Свої знання співробітники перевіряють на тестуванні, яке проходить раз в 5 років. Проводить його торгово промислова палата України. Завдяки постійному навчанню працівники демонструють чудові результати. Наступне тестування вже цього року, тож в організації триває активна підготовка і залишається тільки побажати успіхів.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН