Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Чи потраплять до лікаря херсонці, які не уклали декларацію із терапевтом?

Через неконкурентні зарплати та відсутність хоч якоїсь перспективи на власне житло херсонські лікарі не затримуються у поліклініках та на стаціонарах. Останнім часом фахівці їдуть на роботу до Чехії, Польщі, Німеччини, Фінляндії, Ізраїлю, до окупованого Криму.

Головний лікар Херсонської міської клінічної лікарні імені А. та О. Тропіних Леонід Ремига розповів кореспонденту «Українського півдня» про дефіцит кадрів, які зараз відчуває первинна ланка надання медичної допомоги. За словами заслуженого лікаря України, в очолюваному ним медичному закладі саме первинна ланка укомплектовані на 70%.

«Майже половина працюючих терапевтів та педіатрів – пенсійного і передпенсійного віку. Зараз триває укладання декларацій між лікарем і пацієнтом. На деяких дільницях укладено 100% угод, на деяких – від 30-50%. Коли процес завершиться, ми зможемо включати додаткове фінансування на підтримку саме первинної ланки. Маємо надію, що тоді до нас прийдуть молоді спеціалісти. За нашими розрахунками, лікар отримуватиме 15 – 16 тисяч гривень. І це буде стимулом для випускників медичних вишів», – прокоментував Леонід Тимофійович.

Для тих пацієнтів, які ще не визначились і не уклали декларації з терапевтом, нічого не змінилось, запевнив головний лікар Тропінки: вони отримуватимуть первинну медичну допомогу, як і раніше. Процес підписання декларацій триватиме до 2020 року.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН