Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська лікарня отримала цифровий комп’ютерний мамограф

За кошти міського бюджету придбано сучасний апарат вартістю 3,6 млн. грн. для діагностики захворювань молочної залози. Його отримала міська клінічна лікарня ім. А. і О. Тропіних. Комп’ютерний мамограф мінімізує радіаційний вплив на оточуючих та пацієнта і розпізнає будь-які зміни в структурах молочної залози.

Мешканки Корабельного району Херсону (а це 55 тисяч) мають можливість безоплатно пройти обстеження на мамографі і своєчасно почати лікування у разі необхідності.

«Цифрова рентгенологія – прогресивний метод, який зменшує радіаційний вплив у порівнянні з попередніми апаратами і дозволяє у режимі скринінгу проводити не лише діагностику, а й обстеження з метою профілактики. Лікар може бачити усі структури фактично на рівні 1 мм», – сказав головний лікар лікарні ім. А. і О. Тропіних Леонід Ремига.

Скринінгова мамографія дозволить виявляти будь-які патологічні зміни у молочній залозі у 95% випадків. У разі виявлення злоякісних пухлин для уточнення діагнозу та лікування потрібно звертатись до обласного онкодиспансеру.

«Захворювання на рак молочної залози у мешканок міст трапляється частіше, ніж у жінок, що живуть на селі. Пропорція 2:1. Тому всім жінкам, кому вже за 40, я рекомендую раз на рік проходити мамографію. А тим, у кого в родині була така хвороба, навіть після 35», – наголосила головний лікар обласного онкологічного диспансеру Ірина Сокур.

Щороку у Корабельному районі фіксується 50-60 випадків захворювання на рак молочної залози, у 10% випадків хвороба – на пізніх стадіях розвитку.
Діагностичне обладнання вкрай необхідне міській лікарні.

«Депутати Херсонської міської ради підтримали виділення 3,6 млн. грн. на придбання цифрового мамографу. Я завжди наголошую на тому, що завдання тих, кого громада обрала своїми представниками, йти на крок попереду – закуповувати діагностичне обладнання, яке може виявити хворобу на ранніх стадіях і цим рятувати життя. Практично на кожній сесії міськради ми приймаємо рішення про допомогу херсонцям, які страждають від тяжкої недуги, це правильно і по-людськи. Але треба дивитись у завтра, приймати рішення на майбутнє. І я вдячна депутатському корпусу за підтримку цього рішення», – прокоментувала секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Крім комп’ютерного мамографу, лікарня Тропіних отримала інше медичне обладнання вартістю 894,2 тис. грн.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН