Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

100-річчя Херсонський державний університет святкуватиме тиждень

Від учора в одній з найстаріших вищих шкіл України триває святковий тиждень. 100 років тому з нечисельних навчальних класів розпочав свою історію Херсонський державний університет.

«100 років, 34850 днів, десятки тисяч викладачів та співробітників, 90 тис випускників! Це все велика родина, яка формує свою вишу. Ця подія не тільки величезне свято, а й відповідальність за те, щоб зберегти надбання університету за столітню історію і примножувати традиції разом з наступними поколіннями», – привітала присутніх з ювілеєм в. о. ректора Наталія Тюхтенко.

Гостей зустрічали концертною програмою. Ректорат, професорсько-викладацький колектив та нинішні студенти всіх факультетів університету поздоровляли один одного і приймали вітання від гостей. Доля багатьох з них пов’язана саме з цим навчальним закладом.

«Бажаю від свого імені та від імені голови облдержадміністрації Андрія Гордєєва тільки зростання, залишатися флагманом освіти та науки на Херсонщині і займати лідируючі позиції у рейтингах вищих шкіл України. Майте велику гордість, що ви живете саме в цей історичний час святкування 100- річчя ХДУ», – з такими побажаннями звернувся до присутніх заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь.

Традиційно ХДУ славиться своїми талантами і вмінням радувати гарними виступами. Флешмоб, який влаштували студенти на площі перед головним навчальним корпусом, не залишив нікого байдужим.

«Хочу привітати викладачів та адміністрацію, які гідно представляють інтереси ХДУ на всіх рівнях, в т.ч. і у Верховній Раді України. Я вітаю вас всіх, шановні студенти. Беріть знання, вчіться їх застосовувати у сучасному плині життя. Йдіть вперед, ніколи не здавайтеся, завжди залишайтеся особистостями. Будьте активними, творіть самі історію рідного міста. Хочу запевнити, що депутатський корпус Херсонської міської ради завжди готовий до співпраці. Зі святом!», – наголосила секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

Згідно з рішенням вченої ради, в університеті запланована низка урочистих загальноуніверситетських заходів. Крім цього, кожен з факультетів підготував свою програму святкувань, що триватимуть до кінця тижня.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН