Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сьогодні у Херсоні вшанували пам’ять Великої Людини

В обласному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша вшанували пам’ять легендарного керівника Херсонського суднобудівного заводу Всеволода Федоровича Заботіна.

29 грудня цього року виповнюється 100 років від дня народження людини, яка віддала 55 років життя будівництву суден. Знакова постать для Херсона, Велика Людина, яку згадують Великими Справами. 18 реалізованих проектів, 250 суден, з яких 76 пішли на експорт, зведення житлового мікрорайону «Корабел», загалом – розквіт суднобудування у Херсоні за керівництва Всеволода Заботіна.

Сьогодні до облмуздрамтеатру прийшли херсонські корабели, які працювали поряд із Заботіним десятки років, нинішні суднобудівники, що продовжують справу на окремих підприємствах, що утворились після розпаду гіганта, керівники міста й області.

«Всеволод Федорович Заботін – особистість унікальна і легендарна. Людина, життя якої є прикладом служіння людям. Є прикладом для нас, молодих керівників, як потрібно працювати, ставити мету й досягати її. Для херсонців суднобудівний завод, мікрорайон «Корабел» завжди будуть асоціюватись з іменем Всеволода Заботіна. Це найкращий пам’ятник, який він залишив по собі. Він виховав не одне покоління керівників, які продовжили справу розбудови Херсона. І тепер відповідальність за долю міста – на нас», – прокоментувала секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН