Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні триває реорганізація трьох міських клінічних лікарень

На позачерговій сесії Херсонської міської ради 30 депутатів проголосували за реорганізацію трьох комунальних закладів (міських клінічних лікарень) шляхом перетворення їх на комунальні некомерційні підприємства. Процес має завершитись до 1 жовтня цього року. Від цього залежало, чи отримають лікарні додаткові кошти на первинну медичну допомогу.

На рішення чекали довго, розповів головний лікар міської клінічної лікарні імені А. та О. Тропіних, депутат міської ради Леонід Ремига. Питання обговорювалось на засіданнях постійних комісій та фракцій.

«Основна вимога Національної служби здоров’я – реорганізація шляхом рішення на відповідній сесії. Сьогодні ми вступили в цей процес, готуємо документи, змінюємо статути. А потім подаватимемо фінансовий звіт про підписані декларації. І ми вважаємо, що з нового року піде додаткове фінансування і на зарплату лікарям та медсестрам, і на надання первинної меддопомоги», – поділився Леонід Ремига.

На сьогодні у Херсоні складені 115 тисяч декларацій між пацієнтами та педіатрами/терапевтами. Фактично третина херсонців визначилась з тим, хто надаватиме їм та їхнім родинам первинну допомогу.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН