Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ярмарки меду у Херсоні зроблять щомісячними (Відео)

Херсонські пасічники запрошують на медові ярмарки. Обласна спілка бджолярів планує щомісяця проводити масові продажі меду та продуктів бджільництва у різних точках обласного центру і пропонувати херсонцям якісну продукцію. Про це в студії «Українського півдня» розповіли заступник голови Херсонської обласної спілки бджолярів Олександр Борисовський та голова громадської організації «Земля Таврії» Олександр Синюк.

За два роки діяльності до спілки доєднались понад 100 пасічників, які до цього були розрізненими. Технічну допомогу у веденні справи надає ГО «Земля Таврії». Бджолярі, які практично всю продукцію експортували, зараз готові збувати її на внутрішньому ринку.

«Свято меду» – це була перша ініціатива. Потрібно було познайомити виробника зі споживачами, оскільки бджолярі раніше продавали продукт оптом. Після аналізу бджолярі зрозуміли, що потрібно наповнювати своєю продукцією і внутрішній ринок. Нехай це буде 15% від зібраного меду, але з кожним роком все більше жителів області матимуть змогу купити якісний і корисний продукт локального виробника», – розповів голова громадської організації «Земля Таврії» Олександр Синюк.

У тому, що бджолярам потрібно переорієнтуватись на внутрішнього споживача, впевнений і заступник голови обласної спілки.

«Закупівельники беруть мед за нижчою ціною, у експортерів – ціна трохи вища, але все одно не вигідна для пасічників. Продаж вроздріб невеликих партій приносить додану вартість виробнику, а місцеві жителі можуть придбати якісний сертифікований мед», – сказав Олександр Борисовський.

На 26-28 лютого запланований ярмарок меду у ККЗ «Ювілейний», 6-7 березня – біля обласного Палацу молоді, у квітні – у Шуменському мікрорайоні. Вже у травні пасічники обіцяють акацієвий, липовий та рапсовий мед нового врожаю і продукти бджільництва, які не поступаються основному продукту цілющими властивостями.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН